NRK Meny
Normal

Svetter seg til VM

Skytetrening i lokaler med varmeovner på full guffe, skal gjøre hedmarkingene til de beste skytterne i verden.

Kristoffer Sannvoll
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Om ei drøy uke er det VM i skyting i Kroatia,  og Hedmark stiller med flere sterke medaljekandidater. En av dem er 22 år gamle Kristoffer Sannvoll fra Åsnes. Med tre gassovner rundt seg i skytterhallen på Flisa forbereder han seg til mesterskapet. Det er viktig å kunne takle varmen i Zagreb.

- Det er hardt å skyte i varmen. Du får hard puls og svetter mye. Derfor er det viktig å få i seg nok væske, ellers mister en konsentrasjonen, sier Sanvoll.  

I storform

22-åringen fra Åsnes ble landets yngste skytterkonge da han vant i 2002. Etter det har det blitt 7-8 VM, 3 nordiske mesterskap og et titalls world cup. Med rundt 1000 timer skyting i året, og nå tre økter med hete daglig håper hedmarkingen på resultater i Kroatia

 - Den første drømmen var å bli skytterkonge. Nå er det VM som gjelder, og senere håper jeg å bli olympisk mester, sier han.

Neste fredag reiser han og fire andre skyttere fra Hedmark til Zagreb i Kroatia for å kjempe om VM-medalje. Ingen fra Oppland deltar i mesterskapet. Flere av deltakerne fra Hedmark er sterke medaljekandidater, og Kristoffer har sin teori om hvorfor fylket har så mange gode sportsskyttere.

- Det kan ha sammenheng med de gode mulighetene vi har for jakt og fiske, og på den måten har mange funnet ut at dette er artig, sier Sannvoll.

Tror på mange medaljer til Hedmark

Landslagstrener Christian Lilleng  har tro på det norske laget, og sier Hedmark kan vente seg mange medaljer under mesterskapet.

- Det er en sterk gjeng fra Hedmark. De er gode nok for medaljer alle samme, sier Lilleng.

Han tror  Kristoffer Sannvoll kan nå langt.

- Han er bedre en noensinne, og er kandidat til både medalje og tittelen, sier Lilleng. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK