NRK Meny
Normal

Apelgren tar over Elverum

Ikke overraskende ble det svenske Micahel Apelgren som tar over som trener i Elverum Håndball når Christian Berge blir ny landslagstrener. Klubben har i lengere tid hatt kontakt med svensken og fredag ble det endelig klart.

Michael Apelgren skal trene Elverum
Foto: Fredrik Ruud

Blir spillende trener

Michael Apelgren er 30 år gammel og har det siste året spilt i den spanke klubben Puerto Sagunto. Han ble nummer tre på toppscorerlista i den spanske ligaen denne sesongen. Tidligere har han vært svensk mester med to klubber. Det er både et ønske fra han og fra klubben at han går inn i rollen som spillende trener.

– Vi er klar over at dette kan være en vanskelig dobbeltrolle, sier daglig leder i Elverum Håndball, Jostein Borkhus. Men hvis vi legger forholdene til rette tro jeg dette skal gå seg til. Også Christian Berge kombinerte de to rollene da han kom til Elverum.

Erstatter Andreas Rønnberg

Etter at Andreas Rønnberg i vår har reist hjem til Finland trengte Elverum en midtback, Det får de nå i Micahel Apelgren. Selv sier Apelgren at han er kjempemotivert og gleder seg til å møte både publikum i Terningen Arena og de andre spillerne.

– Jeg føler at jeg har mye å tilføre klubben , samtidig som jeg ser fram til å lære av Christian Berge, som selv var i denne posisjonen, sier Apelgren.

Vil samarbeide med Berge

I en overgangsfase vil Berge dele noe av sin tid med gamleklubben. I følge Borkhus er det ennå ikke skrevet noen avtale med Håndballforbundet om hvor mye tid Berge skal bruke i Elverum Håndball, men dette vil bli klart i august.

– Apelgren er en smart spiller

I pressemeldingen fra Elverum Håndball sier Christian Berge at Apelgren er en smart spiller. Han har vært midtback i mange år og har i så måte vært trenerens forlengenede arm på banen. Når han i tillegg er så motivert for å starte trenerkarriere, så tror jeg dette blir veldig bra, sier Christian Berge.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Alf Prøysens ærespris til Myhre

  Alf Prøysens ærespris blei i går tildelt visesongaren Lars Martin Myhre. Juryen grunngjev tildelinga med at Myhre er ein av dei verkeleg berande bjelkane i norsk musikkliv gjennom snart 50 år.

  Om Prøysen hadde vore i bransjen i dag hadde Myhre og Prøysen truleg samarbeidd for lenge sidan, heiter det i grunngjevinga til juryen.

 • Stal verktøy

  I løpet av natta er det stole verktøy for 100.000,- kroner frå eit nytt leiligheitskompleks på Tynset. Politiet etterforskar saka.

 • Valdresflye opnar klokka 10.00

  Det er minus fire grader, snø og isdekke og snøfokk i området.

  Laster Twitter-innhold