NRK Meny
Normal

Superhagl og store ødeleggelser

Uværet over Østlandet mandag gjorde stor skade. Biler ble ødelagt av hagl og trær falt over både strømlinjer og veger. Se konsekvensene her.

Det voldsomme uværet mandag gjorde flere strømløse og ga skader for flere titalls millioner kroner. I Haugedalsområdet i Åmot kom det enorme hagl, som skadet biler og ødela drivhus.

Uværet som raste mandag gjorde store skader. Reporter: Kurt Sivertsen. Foto/redigering: Bjørn Opsahl og Odd Ragnar Lund.

Hagl ødela bil
Foto: Øyvind Dølplads

Folk som kjørte bil i de verste haglskurene på mandag har fortalt at det hørtes ut som om bilen ble beskutt.

Resultatet var store bulker og ødelagte ruter. Haglkulene var noen steder så store som tennisballer.

Tusenvis uten strøm

Tilsammen 35.000 kunder i Eidsiva Energi mistet strømmen i kortere eller lengre perioder. Mange har ennå ikke fått strømmen tilbake. Trefall over linjenettet er en av årsakene.

Sprenger vekk trærne

Eidsiva jobber nå på spreng for å rette feilene - og det gjør de blant annet ved å sprenge vekk trær som har falt over linjenettet. Se sprengningene her:

Veldig mange trær ble revet opp av vinden under uværet i Hedmark mandag. Mange ble strømløse og i dag jobbet Eidsiva Energi for å rydde linjene.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Drapssiktet fortsatt hos helsevesenet

  Kvinnen som er siktet for drapsforsøk i Kongsvinger er fortsatt hos helsevesenet, skriver Glåmdalen. Det er to uker siden en Kongsvinger-kvinne uten forvarsel ble lagt i bakken og påført flere knivstikk på overkroppen. Politiet venter svar på prøver.

 • Tett vinterferietrafikk hjemover

  Statens vegvesen melder om tett trafikk på Østlandet etter slutten på vinterferien.Det begynner å tette seg rundt Elverum og Lillehammer( bildet) og det stor trafikk fra Valdres ned mot Hønefoss. Så langt er det ikke meldt om noen hendelser.

  TETT TRAFIKK; tett trafikk hjem fra vinterferie på E6 ved Lillehammer søndag 25.2
  Foto: Webcamera Statens Vegvesen
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.