Sultet og frøs ihjel innelåst i bur

En kattunge har sultet og frosset ihjel innelåst et bur ute i skogen. En sprekk i lokket på buret viser at katten har kjempet en desperat kamp for å komme seg ut.

Kattemishandling i Våler

Det var et makabert syn som møtte de to Våler-kvinnene.

Foto: Stine Nordermoen

Det er Østlendingen som forteller den hjerteskjærende historien lørdag.

Det var venninnene Caisa Beate Arnesen og Stine Nordermoen som fant katteburet med den døde katten gjemt under et tre da de var på tur med hundene sine i Våler i Hedmark. Det var en av hundene som oppdaget at det lå noe på bakken under treet.

– Det er det mest makabre vi har sett, sier Caisa Beate.

Men kattemishandling er dessverre ikke uvanlig. Det viser disse eksemplene:

– Reagerte sterkt

Caisa Beate Arnesen sier til NRK at hun har katt selv og reagerte sterkt på synet av den døde katten som hun anslår til å være noen måneder.

Kattemishandling i Våler

Den unge katten døde av sult og kulde inne i det låste buret som var satt ut i skogen.

Foto: Stine Norderhaug

– Det var blod og avføring i buret. En sprekk i lokket viser at den har prøvd å komme seg ut. Den unge katten lå død i et hjørne av buret.

Det var fredag formiddagen Caisa Beate og venninna Stine Nordermoen gikk tur med hundene sine i skogsområdet rundt Haslemoen.

Begge betegner synet som møtte dem, som makabert. En ung, død katt som har kjempet en desperat kamp for livet, men som til slutt har sultet og frosset ihjel.

– Vi var innom en veterinær i går og fortalte hva vi hadde funnet. Han spurte om vi hadde anmeldt saken, men det har vi ikke. Men vi håper kattemishandleren får dårlig samvittighet når han leser om saken i avisa og på nettet, og at det generelt skal være en tankevekker, slutter Caisa Beate Arnesen.