NRK Meny
Normal

77-åring fortsatt ikke funnet

77-åringen som forsvant i Sør-Odal fredag formiddag er fortsatt ikke funnet, etter at store styrker har lett etter han fredag kveld og natt til lørdag.

Leteaksjon Sør-Odal

STORE LETESTYRKER: Politiet koordinerer arbeidet fra Sander skole, der mannskap fra en rekke instanser deltar i letinga.

Foto: POLITIET / POLITIET

Vi snur hver stein og vet snart ikke hvor vi skal lete, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt Therese Hoff Bylterud.

Natt til lørdag var det så mørkt at det var vanskelig å lete. Klokka 6 lørdag morgen ble leteaksjonen satt i gang for fullt igjen.

Sist sett fredag formiddag

Politi og brannvesen leter etter en 77 år gammel mann som sist ble observert fredag formiddag på fylkesvei 175 ved Sander, i retning Skarnes øst for Glomma.

– Vi får bistand fra Norsk folkehjelp, Røde kors og Norske redningshunder i søket. Vi søker i et stort område i nærheten av Glomma, sier Jørn Akre, operasjonsleder i Hedmark politidistrikt.

Politihelikopteret har deltatt i søket, og Sivilforsvaret har satt inn sine mannskaper i letinga. De jobber på land og de søker med ATV. Det er gått manngard i området, og søkt med båt i elva.

– Mannskapene søker på begge sider av elva, både på nord- og sørsida. Vi har hovedsakelig konsentrert oss om området rundt brua, sier Therese Hoff Bylterud ved operasjonssentralen i Hedmark.

Frosvant fra bopel

Siste observasjon av mannen ble gjort rundt klokka 10 i formiddag.

– Han gikk tur fra sin bopel rundt kl 9.30. En nabo observerte han på vei mot Sander-brua, sier Akre.

Leteaksjonen utvides med en radius på to kilometer fra bruenden og opp mot Dølisjøen. Letemannskaper fortsetter arbeidet utover kvelden.

– Vi kjører på for fullt, og håper på det beste, sier Akre.

Sjøl om mørket faller på vil mannskapene fortsatt være i området.

– Søk med båt i elva blir vanskeligere nå som det mørkner, men vi jobber videre og gjør så godt vi kan, sier Hoff Bylterud.

Politiet håper at noen kan ha sett mannen.

– Vi ønsker oss svært gjerne tips fra publikum, sier Therese Hoff Bylterud ved operasjonssentralen i Hedmark.

Mannen er 180 cm høy, er slank og har lite hår. Han er iført en mørk jakke med hvite felt, mørk joggebukse og mørkeblå cap.

NRK oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...

STORT OMRÅDE: Politiet har startet leteaksjon etter en eldre mann i Sør-Odal i Hedmark.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tiltalt for grovt ran av bank

  To menn fra Romania er tiltalt for grovt ran av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen i oktober i fjor. Med finlandshetter og hver sin softgun tvang de en bankansatt til å gi dem 449 000 kroner. Politiet mener ranet var planlagt. Rettssaken er i april.

  Banken på Otnes i Rendalen ranet
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Medlemsøkning i Hedmark Frp

  Hedmark Frp har fått 47 nye medlemmer siden bråket rundt Sylvi Listhaug startet. Det opplyser nestleder Truls Gihlemoen (bildet). Det er sympatisører som nå mobiliserer for partiet.

  Truls Gihlemoen
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Sammenraste fjøs kan bli politisak

  Politiet undersøker om gardbrukere kan stilles til ansvar, etter at landbruksbygninger har rast sammen over dyr, skriver HA. Politiadvokat Henning Klauseie (bildet) Dyrevelferdsloven, der eier har ansvar for å sikre bygninger godt nok.

  Henning Klauseie
  Foto: Bjørn Opsahl / NRK