NRK Meny
Normal

Store vannskader på kjøpesenter i Hamar

3500 kvadratmeter med butikklokaler ble oversvømmet med vann etter at et vannrør sprang lekk i kjøpesenteret Kvartal 48 i Hamar i går kveld.

Store mengder vann strømmet inn i Kvartal 48 i Hamar.

STOR VANNLEKKASJE: Store mengder vann strømmet inn i Kvartal 48 i Hamar.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– Det rant som en foss i hele trappeløpet da vi kom til stedet litt over klokka ni søndag kveld, forteller brannmester Ole Arne Langdalen.

Årsaken var et rør på 76 millimeter som hadde sprunget lekk i 3. etasje. Før de fikk stengt av vannet hadde 45.000 liter vann rent ut inne i bygningen. Både butikker og leiligheter i bygget har fått store skader.

Uinnflyttede leiligheter

Det var som om en foss kom ned trappa.

Svein Tore Bronkebakken, driftssjef

– Men de leilighetene som ble skadet, var det ingen som hadde flyttet inn i enda, påpeker Langdalen.

Han tror ikke det er mulig å holde butikksenteret åpent i dag.

– Nå skal forsikringsselskapet inn, og så blir det saneringsfirmaer som kommer til å bryte opp alt treverk. Deretter skal den våte betongen tørkes. Svært få av lokalene kan brukes, ikke bare på grunn av skadene, men også på grunn av arbeidet som nå må gjøres, sier brannmester Langdalen.

– Utrolig trist

– Dette er forferdelig trist, sier driftssjef ved senteret, Svein Tore Bronkebakken. Han skal snakke de ansatte om mulighetene for å ha noen butikker åpne, men kan ikke si noe sikkert ennå.

– Dette ser ut som en slagmark, det er fullstendig kaos. Det er i tredje etasje det er verst.

– Da vi kom her i går, var det bare som en foss som kom ned trappa. Det er helt uvirkelig, sier Bronkebakken.

Styremedlem i Kvartal 48, Erik Torvaldsen, mener det vil være mulig å holde åpent som normalt i dag.

– Det er omtrent så ille som forventet, men samtidig ikke verre enn at vi kan få i gang vanlig drift. Målet er at alle butikkene skal holde åpent som vanlig i løpet av dagen, sier han til Hamar Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Publikumsrekord på hockeyfest

  Folk strømmer til for å se lokaloppgjøret mellom Lillehammer og Storhamar i eliteserien i ishockey i kveld. Håkons Hall er for anledningen islagt for hockeyfest og 10.000 publikummere skal på kampen når Lillehammer Ishockeyklubb feirer 60 år.

  Folk strømmer til Hockey Classic
  Foto: Karianne Stordal / NRK
 • Sølv til Eide på sprinten

  Mari Eide tok sølv i NM i sprint på Beitostølen lørdag. Rekruttlandslagsløperen fra Øystre Slidre, som går på hjemmebane denne helgen, hadde kun regjerende olympisk mester Maiken Caspersen Falla foran seg på resultatlista på den klassiske sprinten.

 • NM-gull til Kokslien

  Mikko Kokslien fra Søre Ål vant NM-gull i kombinert på Beitostølen lørdag ettermiddag. Kokslien gikk inn til seier etter et spurtoppgjør mot Jørgen Graabak.