NRK Meny
Normal

Storberget forberedt på kraftig uvær

Knut Storberget må belage seg på å bli hjemme fra FN når orkanen «Sandy» treffer New York. Å gå mot rådene fra myndigheten har han ingen planer om.

Storberget i New York

Knut Storberget ute i New Yorks gater søndag ettermiddag amerikansk tid.

Foto: Knut Storberget

– Vi tror vi er så forberedt som vi kan være. Det er jo en alvorlig situasjon, alt stenges og folk evakueres fra de mest utsatte stedene.

– Litt alarmerende

Stortingsrepresentant, og tidligere justisminister, Knut Storberget oppholder seg for tiden i millionbyen New York, hvor han følger arbeidet i FN.

I dag ventes orkanen «Sandy» å nå byen. Da er det lurt å være forberedt.

– Vi blir oppfordret om å ha lommelykter, batterier, vann og mat i leilighetene våre. Vi anbefales å holde oss innendørs. Det er litt alarmerende, men som ordføreren sa, kjøp god mat og les ei god bok.

Storberget bor midt på Manhattan. Det er ventet at uværet vil ramme hardest lenger ned på halvøya.

New Yorks borgermester Michael Bloomberg har beorderet evakuering av 375 000 innbyggere.

– Jeg jobber jo i FN og går til jobb om det er tilrådelig. Skulle det komme beskjeder om at det ikke er det blir jeg innendørs, forteller Storberget.

– Får enorm oppmerksomhet

– Det er viktig å lytte til gode råd og ikke gå ut hvis det ikke er fornuftig. Jeg har ingen planer om å utfordre det.

Det er ikke første gang New Yorks innbyggere forbereder seg til kraftig uvær. Storberget stoler på at det gjøres en god jobb i forkant av orkanens ankomst.

– Det er litt rart, når man hører om dette andre steder i verden blir man mer skremt enn når man står oppe i det selv. De har satt i gang et enormt beredskapsapparat, så vi føler oss rimelig trygge.

Å få med seg hva som skjer er det minste problemer for Storberget.

– Dette får en enorm oppmerksomhet i media, med analyser og sendinger hele døgnet er det vanskelig å ikke bli informert.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.