NRK Meny
Normal

Stormen påvirker presidentvalgkampen

Både Mitt Romney og president Barack Obama skulle holdt valgmøter i den viktige vippestaten Virginia. De er nå avlyst på grunn av det kommende uværet, som er ventet å rase gjennom delstaten mandag og tirsdag.

USA-CAMPAIGN/ U.S. Republican presidential candidate and former Massachusetts Governor Mitt Romney and U.S. President Barack Obama walk away at the end of the final U.S. presidential debate in Boca Raton

Begge presidentkandidatene i USA må avlyse valgmøter en drøy uke før valget.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

Romney-kampanjen hadde invitert til tre større valgmøter som utgår fordi den republikanske guvernøren Robert F. McDonnell har beordret alle nødinstanser til å forberede seg på det som kommer, og politiske arrangementer kommer i siste rekke.

Det rammer også presidenten, som skulle stått på scenen i samme delstat sammen med eks-president Bill Clinton, som er blitt årets store valgkampstjerne.

I stedet blir det en annen vippestat, Ohio, som får begge kandidatene på besøk.

Obama vil rekke Florida

Obama satser også på å rekke innom Florida før Air Force One vender kursen mot Washington, før regnet og vinden for alvor setter inn og presidenten må være på plass bak skrivebordet i Det ovale kontor for å følge stormens herjinger.

I ettermiddag norsk tid beordret borgermesteren i New York evakuering av 375.000 innbyggere før orkanen «Sandy» treffer delstaten.

Obama har beordret at føderale ressurser står tilgjengelig for delstatsguvernørene, i tilfelle konsekvensene av uværet blir verre enn antatt.

Forgjengeren, George W. Bush sin håndtering – eller mangel på sådan - av orkanen Katrina står fortsatt som et politisk skrekkeksempel.

Obama og hans stab har til dels vært nidkjære i tjenesten når det gjelder varslede og inntrufne naturkatastrofer for å unngå å gjøre samme feil som Bush. 9 dager før valget ville slikt være en katastrofe.

Les også: Flyet som aldri landet

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt