NRK Meny
Normal

Sto i vann til livet

Onsdag kveld gikk Vigdis Moe og la seg som vanlig. To timer seinere sto hun i vann til livet og måtte evakuere fra sitt eget hus.

Her sto vannet

Vigdis Moe viser hvor vannet sto.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

For andre gang opplevde Vigdis Moe fra Evenstad i Stor Elvdal de voldsomme kreftene som slapp løs da Glomma flommet over sine bredder sist uke. Hun var en av flere som ble evakuert fra sine hjem.

Kom så fort

Onsdag kveld gikk hun og la seg som vanlig, og alt så normalt ut sjøl om Glomma var stor. To timer etterpå var alt forandret.

– Vannet sto nesten helt opp til terassen her. Det var vann overalt. Bak fjøset sto jeg i vann helt opp til under armene, forteller hun.

Det var bare en ting å gjøre, og det var å evakuere med båt.

Vigdis Moe beskriver en merkelig stemning.

– Det var merkelig stille. Det var som å leve i en egen verden. Det var en vanskelig følelse og er vanskelig å beskrive, forteller hun.

Den eneste måten å komme seg vekk var med båt, og hun ble fraktet fem-seks hundre meter fra gården.

Stor jobb

Nå¨må hun starte opp med dem omfattende repereringsarbeidet.

– Det blir en annen sommer enn det jeg hadde planlagt. Det blir ombygging og oppussing. Det blir voldsomt mye jobb å få tilbake i stand, det vet jeg av erfaring.

Hun håper å flytte tilbake tidligst i oktober og seinest til jul.

– Jadde jeg bare hatt meg sjøl å tenke på hadde jeg vært i tvil. Men jeg har barn og barnebarn, og dette er en veldig fin plass å komme til, sier Moe.