NRK Meny
Normal

Team Me spilte inn plate i fjøs

Den nye plata er spilt inn i et gammelt fjøs i Elverum. Gruppa Team Me høster nok en gang god kritikk.

Team Me fra Elverum forteller om hvordan den nye plata ble til.

– Jeg hadde med en produsent på den første EP-en vi spilte inn. Det lærte jeg mye av, og det er at jeg aldri skal gjøre det igjen. Det funka ikke. Jeg har lært at jeg hører det best selv, når jeg synger bra. Jeg vet selv når jeg synes det er bra nok, og har fått selvtillit. Det er deilig, sier grunnlegger og frontfigur i Team Me, Marius Drogsås Hagen.

Spilt inn i fjøs

Elverumsbandet Team Me slapp denne uka sin plate nummer to, «Blind as a night», etter å ha gjort opptak i et gammelt steinfjøs i Elverum. Plata blir omtalt som helstøpt og heftig av NRK P3. Onsdag 3. september kan du høre og se de direkte i Innlandsscenen på nrk.no/ho.

– Vi har sittet dag og natt i seks måneder og gaula og sunget. Vi har fått låne dette flotte steinfjøset, og akustikken har vært perfekt. Vi har møtt så mye «goodwill» i Elverum, og hver gang vi har spurt om å få låne noe så har vi fått lov. Om det er kirka, orgelet eller rådhuset ... det hadde aldri gått i Oslo. Vi har fått nøkkelen til byen, og vi føler oss veldig privilegerte, sier Hagen.

– Det er det som er så fint med et sånt lite sted som Elverum. Det er null jantelov, alle synes det heller er fett når det først skjer noe, og alle vil være med å bidra, sier Hagen.

SE VIDEO:

Team Me fra Elverum slipper sin plate nummer to.

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Marius Drogsås Hagen. Han har jobbet med bandet på heltid i to år.

Separasjonsangst til den nye plata

– Jeg er veldig usikker denne gangen, sier Hagen.

Den første plata, «To The Treetops», fikk terningkast seks, og bandet høstet mye internasjonal oppmerksomhet.

De vant også Spellemannspris for sin debut, i sjangeren pop i 2011. Nå har Hagen separasjonsangst for å gi fra seg plate nummer to.

– Plata ble ikke som jeg hadde trodd. Det har vært mye berg og dalbane, og man må hele tiden ta nye valg. Jeg tror alltid at ting kan bli bedre, men det er jo det som driver meg til å lage ei ny plate. Da kan jeg gjøre det bedre der.

Håper skiva tar oss «væla» rundt, og at vi får spilt låtene våre og viste de frem. For vi er stolt av den nye plata.

Marius Drogsås Hagen, Team Me

– Jeg lærer nye ting hele tiden, og denne plata er kanskje det som skal til for å kunne lage plate nummer tre? Den skal bli enda bedre. Hvis jeg hadde vært 100 prosent fornøyd med denne plata, hva skal jeg strebe etter da, sier Hagen.

Ville heller spille gitar enn fotball

Det kritikerroste bandet ble til ved en tilfeldighet.

– Jeg bodde i Oslo, og kom tilbake til Elverum om sommeren for å spille musikk. Jeg fikk låne nøkkelen til Søbakken barneskole, og satt der og skrev låter og sang.

Marius Drogsås Hagen sendte et låtbidrag til Urørt i 2010. Der ble låten plukket ut som en av ti finalister. På dette tidspunktet eksisterte ikke Team Me, og Hagen måtte samle sammen et band på kort tid for å få fremført låten. Bandet vant ikke finalen, men fikk stor oppmerksomhet for låten «Fool», som senere ble spillelistet i P3.

– Så samlet jeg sammen litt kompiser på kveldene, og vi satt og gaulet og jammet. Det var bare et hyggelig tulleprosjekt, som plutselig ble et band. Kompisene mine ble bandet, og drømmen ble oppfylt, sier Hagen.

– Helt spinnvilt

Elida Inman Tjørve

Elida Inman Tjørve er bandets eneste kvinnelige bidrag.

Foto: Frode Meskau / NRK

Plata, «Blind as a night», har fått terningkast fem av NRK P3.

– Det hadde ikke gått hvis vi bare hadde raska sammen noe dritt. Nå skal vi ut på turne, og vi er bedt om å komme tilbake og spille steder hvor vi har opptrådt før. De vil ha oss tilbake, og betale for å høre musikken vår. Det er bare helt sinnssykt og spinnvilt, sier Hagen.

– Håper skiva tar oss «væla» rundt, og at vi får spilt låtene våre og vist dem frem. For vi er stolte av den nye plata, sier Hagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND