NRK Meny
Normal

Sparer på snøen fra i fjor

I 26 varmegrader er det fortsatt masse snø på Rena. Nå krysser de fingrene for at den ikke smelter i løpet av sommeren. 

Snø samlet under bark
Foto: Jørn Nordli / NRK

 

Hans Petter Adolfsen
Foto: Jørn Nordli / NRK

I en kjempehaug på sletta i Renabakken har idrettslaget samlet 1.500 kubikkmeter med snø. Nå krysser lederen i idrettslaget fingrene for at snøen ikke smelter og at de kan tilby hoppeliten fra flere land rekordtidlig snø i hoppbakken.

Hans Petter Adolfsen er litt bekymret for alt vannet som nå renner fra den enorme snøhaugen. For selv om snøen er dekken av en halv meter med bark rant det godt fra haugen da NRK var der i dag. Målet er at det er igjen 1.000 kubikkmeter til høsten.

Turistattraksjon

- Dette er hvitt gull, sier Adolfsen mens han tar et spadestikk ned i barken og finner vinterens snø under. - Jeg er spent, men jeg håper at vi kan være først i verden med å ha hoppbakken klar med snø til høsten, sier han.

Og mens hoppfolket på Rena venter på høsten har snøen blitt den største turistattraksjonen i området. Mange tar turen innom Renabakken for å se hvordan det går med snøhaugen.

Snø under bark på Rena
Foto: Jørn Nordli / NRK

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stor økning for HINN

    Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

  • Elever holdes inne pga forurensning

    Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.

  • Varmegang på rådhuset i Gjøvik

    Arbeid på taket av rådhuset i Gjøvik har medført varmegang, men ingen brann. Nødetatene har vært på stedet. Ingen er skadd, melder politiet.