NRK Meny
Normal

Søppel-berg etter jula

Kjøpefesten før jul har satt sine spor. Aldri før har vi kastet så mye. Og nå hoper søpla seg opp.

Søppelberg i Elverum etter jula
Foto: Stein S. Eide, NRK

  Søppelsjokk etter jul

Hør reportasjen fra søppelhaugen

På Hornmoen gjenvinningsstasjon i Elverum er det digre fjell med søppel etter jula. Alle tilgjengelige mannskaper jobber på spreng for å bli kvitt all søpla fra privathusholdningene.

- Det er restavfall alt sammen. Det er sko, klær, filmer, fotografier og en julekjole for å nevne noe. Alt vi bruker i hverdagen blir kasta, sier  Torgrim Diseth hos Sør-Østerdal Interkommunale renovasjonsselskap, SØIR.

Flyter over

 

Søppel
Foto: Stein S. Eide, NRK

 

Avfallsplassen i Elverum flyter omtrent over nå etter jula. I tillegg til sko og klær flyter det over av brukte TVer og PCer. Og søppelmengden etter jul har altså aldri vært større.

- Vi har merka det. Det blir bare mer og mer søppel. Vi kjører med all redskap og alt mannskap vi har, men enda så hoper det seg opp, sier Torgrim Diseth.

I romjula kjørte mannskapene fra SØIR søppel på spreng. I tillegg har mange tatt turen til Hornmoen i dag for å bli kvitt søpla etter julefeiringen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dyr evakueres fra låve

    Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  • Kvinne i 30-åra funnet død

    En kvinne i 30-åra er funnet død i ei leilighet i Kongsvinger, bekrefter politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken. Politiet har etterforsket saken i hele dag, og vil nå avhøre de to siktede personene.