NRK Meny

Søkning til høgskoler 2016

 • Liten oppgang for Lillehammer

  Høgskolen i Lillehammer har en liten oppgang i antall førsteprioritetsøkere. Oppgangen er på fire prosent sammenliknet med i fjor. Det er vernepleier som er vinneren blant studieretningene, mens jus og psykologi også er populære fag.

  Høgskolen i Lillehammer
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Flere søker NTNU Gjøvik

  Antallet søkere som har et studie på NTNU Gjøvik (tidligere Høgskolen i Gjøvik) som sitt førsteønske, øker med 15 prosent i forhold til i fjor. Helsefagene øker mest. Høgskolen i Gjøvik ble fusjonert med NTNU i år.

 • Flere vil til Høgskolen i Hedmark

  Søkerinteressen til studier ved Høgskolen i Hedmark øker med 4,65 prosent. Det er mer enn på landsgjennomsnittet, der søkningen til høyere utdanning går fram med 3,2 prosent. I alt 7.664 søkere har et studie på Høgskolen i Hedmark som førsteønske.

  Høgskolen i Hedmark, Hamar
  Foto: Kurt Sivertsen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rolig start for Røde Kors

  Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

 • To leteaksjoner i Oppland

  Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.

 • Ras sperrer veien

  Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.