NRK Meny

Søkning til høgskoler 2016

 • Liten oppgang for Lillehammer

  Høgskolen i Lillehammer har en liten oppgang i antall førsteprioritetsøkere. Oppgangen er på fire prosent sammenliknet med i fjor. Det er vernepleier som er vinneren blant studieretningene, mens jus og psykologi også er populære fag.

  Høgskolen i Lillehammer
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Flere søker NTNU Gjøvik

  Antallet søkere som har et studie på NTNU Gjøvik (tidligere Høgskolen i Gjøvik) som sitt førsteønske, øker med 15 prosent i forhold til i fjor. Helsefagene øker mest. Høgskolen i Gjøvik ble fusjonert med NTNU i år.

 • Flere vil til Høgskolen i Hedmark

  Søkerinteressen til studier ved Høgskolen i Hedmark øker med 4,65 prosent. Det er mer enn på landsgjennomsnittet, der søkningen til høyere utdanning går fram med 3,2 prosent. I alt 7.664 søkere har et studie på Høgskolen i Hedmark som førsteønske.

  Høgskolen i Hedmark, Hamar
  Foto: Kurt Sivertsen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.