Smuglerbil stappfull av øl - nesten så bergingsbilen steila

Tollerne stoppet en Mercedes-Benz Vito som var fullstappet av 6020 ølbokser. Så mye øl var det at bergingsbilen holdt på å steile da den skulle lempe av den tungt lastede kassebilen.

Smuglerbil, Kongsvinger

Til sammen 3010 liter øl hadde smugleren stappet inn i en kassebil.

Foto: Tollvesenet

– Bilen har en egenvekt på 1,5 tonn, men veide 4,6 tonn. Det var én centimeter klaring mellom dekket og karosseriet, forteller kontorsjef ved Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Kjørte sakte

Det var torsdag morgen ved 5-tida at tollerne stoppet en Mercedes-Benz Vito med en polsk sjåfør ved Vestmarka i Eidskog. Ifølge Nystuen var det lett å se at bilen hadde overlast.

– Den kom ganske sakte for å si det sånn. Det gikk nesten på gummien, sjøl om bilen var forsøkt stivet opp for å tåle denne mengden alkohol.

Smuglerbil, Kongsvinger

Bilen veier vanligvis 1,5 tonn, fullastet med øl veide denne bilen 4,6 tonn.

Foto: Tollvesenet

I bilen fant tollerne 3010 liter øl, noe som er årets største alkoholbeslag i Kongsvinger. En bergingsbil fraktet smuglerbilen fra Vestmarka til Magnormoen.

– Det var nesten så bergingsbilen steilet da den skulle lempe av bilen. Jeg kan ikke huske at vi har hatt et så stort beslag på en Vito. Det er jo nesten en vanlig bil.

Bilen var utstyrt med svenske registreringsskilter, men tollerne fant de originale polske skiltene i bilen.

– Trafikkfarlige bomber

Han er oppgitt over smuglerne som stapper bilene full av varer.

– Jeg har sagt tidligere at dette er trafikkfarlige bomber på veien. 4,6 tonn i en vanlig Vito hører ikke hjemme noe sted.

Den polske mannen i 30-åra ble pågrepet av politiet, som nå etterforsker saken. Tollbeslaget utgjør 170 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen.