Slår på stortromma og gir flygel

Sparebanken Hedmark gir et konsertflygel og en gratiskonsert med den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes i gave til det nye kulturhuset i Hamar.

Gave til kulturhuset i Hamar

Bare blide fjes i kulturhuset i Hamar onsdag. Kulturhussjef Durita Brattaberg, varaordfører Geir Byberg og banksjef Richard Heiberg.

Foto: Knut Røsrud / NRK

– Jeg er utrolig glad og takknemlig for at vi får en kjempestart. Flygelet er en musikalsk juvel som får sin plass i kultursalen, og som skal brukes av de beste pianistene. De vil jo ikke brukes hva som helst! sier kulturhussjef Durita Brattaberg.

Hamar kulturhus
Foto: Halvor Mykleby / NRK

Det var en gavmild banksjef Richard Heiberg som kom til kulturhuset i Hamar i formiddag. Bankens gave til det nye kulturhuset var midt i blinken for kultursjef Durita Brattaberg og varaordfører Geir Byberg.

– Vi bruker en del av overskuddet vårt til allmennyttige formål hvert år, og når det bygges et så svært og flott kulturhus i Hamar hvor vi også har vårt hovedsete, synes vi det er riktig å gi en skikkelig gave.

I begynnelsen av februar neste år blir det gratiskonsert med Det norske kammerorkester og pianisten Ove Andsnes på det nye Steinway konsertflygelet.

– Andsnes er jo ganske kresen, men svarte ja med en gang vi spurte om han ville komme og spille på det nye flygelet, smiler kulturhussjefen.

Created by InfoDispatcher

De tre som skal utsmykke Hamar kulturhus er utpekt.