NRK Meny
Normal

Schumann tilbake på åstedet

Førstkommende mandag skal Åsnes-mannen Kjell Alrich Schumann tilbake til åstedet der skuddene falt under Nokas-ranet.

Kjell Alrich Schumann
Foto: Rolf Marnburg / NRK

 

Etter at Schumann tilsto ran og i tillegg påtok seg rollen som mannen som skjøt politimannen Arne Sigve Klungland, er det ventet at retten vil få vite hvordan skuddene falt.

Denne gangen vil trolig retten få et langt klarere bilde av åstedsbefaringen i Nokas-bygget enn sist. Årsaken er at ved sist befaring var det bare David Toska og Johnny Thendrup som var villig til vise retten hva de mener skjedde under ranet, skrive Glåmdalens nettavis.

Retten vil trolig også få forklaring på hvordan skuddene som drepte politimannen Arne Sigve Klungland falt. Det kan bare Schumann selv gi et mest mulig korrekt bilde av. Schumann hevdet i lagmannsretten at han justerte siktet på AG-3 geværet sitt, og at skuddene som drepte Klungland derfor traff politimannen utilsiktet, skriver Glåmdalens nettavis.

 De 13 tiltalte, alle jurymedlemmene og dommerne skal med egne øyne se åstedet for ranet i Stavanger sentrum i april 2004.

I følge Glåmdalens nettavis så vil de som skal dømmes få sin straffeutmåling i løpet av januar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for narkotransport


  En yrkessjåfør fra Valdres er dømt til 15 måneders fengsel, etter transport av amfetamin mellom Øst- og Vestlandet, melder OA. Flere andre personer i Valdres har også vært innblandet i transport av amfetamin.

 • Erkjenner å ha brukt kniv

  Den 15-årige jenta som knivstakk en ansatt fra en barnevernsinstitusjon på Hedmarken i november, har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Det skjedde i Hamar sentrum (bildet). Jenta etterforskes også for en voldshendelse i Tønsberg.

  REMA 1000 VED BASARENE I HAMAR: like ved der omsorgsarbeider ble knivstukket av beboer
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • Røykutvikling Domkirkeodden

  Brannvesenet fikk raskt kontroll etter røykutvikling i ventilasjonssystem på et av husene på Domkirkeodden i Hamar. Brannvesenet rykket ut ved 02.45-tida i natt. Røykutviklingen skyldes varmgang i et aggregat.