NRK Meny
Normal

Soldat funnet i god behold

Befalseleven som var savnet etter en øvelse ved Rena leir er funnet i god behold. Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon etter mannen i 20-årene.

Laster kart, vennligst vent...

Forsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Sivilforsvaret, brannvesenet og politiet deltok i leteaksjonen etter befalseleven.

Politiet melder at han ble funnet i god behold i 4.25.

– Store styrker

– Vi har hatt store styrker ute hele natta for å lete etter den savnede soldaten. Han ble funnet i god behold, og han ble funnet gående langs en veg av ei patrulje fra Sivilforsvaret, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt.

Han forteller at soldaten er sliten etter å ha vært ute i lang tid, men i god form forholdene tatt i betrakning.

Savnet siden 12-13-tida

Befalseleven som var savnet har de siste dagene deltatt på et fagkurs på Hærens våpenskole og ble meldt savnet til politiet ved 19-tiden tirsdag kveld.

Trolig ble befalseleven borte 12-13-tiden tirsdag.

– Det er nå mange som er ute og leter mannen, sa operasjonsleder Jørn Akre ved Innlandet politidistrikt.

Det ble lett i området rundt skytefeltet på Rena og i området der øvelsen har pågått de siste dagene.

– Det er aldri greit når vi har folk på avveie. Vi har varslet de pårørende og har satt våre ressurser inn i letearbeidet som ledes av politiet, uttalte talsmann for Hæren, oberstløytnant Alexander Jankov.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har avsluttet i natt arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg