NRK Meny
Normal

Soldat funnet i god behold

Befalseleven som var savnet etter en øvelse ved Rena leir er funnet i god behold. Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon etter mannen i 20-årene.

Laster kart, vennligst vent...

Forsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Sivilforsvaret, brannvesenet og politiet deltok i leteaksjonen etter befalseleven.

Politiet melder at han ble funnet i god behold i 4.25.

– Store styrker

– Vi har hatt store styrker ute hele natta for å lete etter den savnede soldaten. Han ble funnet i god behold, og han ble funnet gående langs en veg av ei patrulje fra Sivilforsvaret, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt.

Han forteller at soldaten er sliten etter å ha vært ute i lang tid, men i god form forholdene tatt i betrakning.

Savnet siden 12-13-tida

Befalseleven som var savnet har de siste dagene deltatt på et fagkurs på Hærens våpenskole og ble meldt savnet til politiet ved 19-tiden tirsdag kveld.

Trolig ble befalseleven borte 12-13-tiden tirsdag.

– Det er nå mange som er ute og leter mannen, sa operasjonsleder Jørn Akre ved Innlandet politidistrikt.

Det ble lett i området rundt skytefeltet på Rena og i området der øvelsen har pågått de siste dagene.

– Det er aldri greit når vi har folk på avveie. Vi har varslet de pårørende og har satt våre ressurser inn i letearbeidet som ledes av politiet, uttalte talsmann for Hæren, oberstløytnant Alexander Jankov.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog med stor overvekt

    Et transportfirma fikk et samlet gebyr på nesten 110 000 kroner etter at to vogntog ble stoppet med overlast av Statens vegvesen i Elverum i går. Kontrollen ble gjort på fylkesvei 546 i Elverum.

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.