NRK Meny
Normal

Rundballer blir dametruser

Jo flere store baller, jo flere dametruser!

Rundballar
Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

Det har vært til dels sterk kritikk mot at rundballer er stygge og se på der de ligger side om side på jordene.

Men nå kan den hvite plasten komme til nytte. Den skal rett og slett omdannes til dametruser!

Nisjemarked i vekst 

Det er Nordalen Miljø AS i Dovre som har begynt å reise rundt til bønder for å samle inn gammel rundballplast. De gjør det gratis, likevel mener de det er et nisjemarked i vekst.

Nordalen Miljø AS har reist rundt til gardbrukere i Nordalen siden juli.

Og siden starten for halvannen måned siden har de samlet inn over 30 tonn rundballeplast. Det kan bli mange dametruser... 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennen vart henta ut ved Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.