NRK Meny
Normal

Robbet kommunen for datautstyr

Nesten alle PC'ene fra kommunehuset i Dovre ble stjålet i natt.

Kommunehuset ligger midt i Dovre sentrum, og ifølge ordfører Erland Løken er rundt 20 PC'er stjålet.  

Tyveriet ble oppdaget ved sju-tiden i dag tidlig, da de første ansatte kom på jobb.

- Det var en ubehagelig opplevelse for de ansatte å se at noen hadde vært inne på kontorene deres og stjålet ting, sier ordføreren.

Får konsekvenser

De fleste ansatte bruker PC'er i det daglige arbeidet, og får nå ikke utført sine arbeidsoppgaver. Dessuten er det spesiell programvare som kommunen bruker som nå er borte, sier ordføreren.

- Det er blant annet snakk om dataprogrammer vi bruker i forbindelse med lønn og regninger, sier ordføreren.

Kostbart

Ordfører Erland Løkken sier kommunen har en stor egnenandel på forsikringa, og at det økonomiske tapet derfor blir stort.

Tyveriet fra kommunehuset i natt, er det tredje i rekken av større PC-tyverier i norddalen i løpet av en snau måned. Både ungdomsskolen på Otta og barneskolen på Dombås har blitt frastjålet flere PC'er.

Nå håper ordføreren at politiet finner gjerningspersonene.

- Det som har skjedd skal ikke skje. Sånn kan vi ikke ha det, sier ordføreren.

Saken blir fortløpende oppdatert

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK