NRK Meny
Normal

Rigger til håndballfest i Elverum

ELVERUM (NRK): 50 frivillige har kasta seg rundt for å rigge til håndballfest i Elverum. Målet er full trøkk «når» Elverum slår Bodø i første finalekamp i sluttspillene i Terningen Arena i kveld.

Rigger til håndballfest for Innlandet

SNART FEST: Dugnadsleder Thor Bergerengen (t.v) og arrangementsansvarlig Kjersti Maurstad har mye å gjøre i timene før avkast.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Søndag gjorde de lokale håndballheltene tvil til skamme ved å slå Haslum i semifinalen på bortebane. Dermed hadde dugnadsgjengen tre dager på seg til å forberede til finalekamp på hjemmebane i Terningen Arena.

Beste publikumsopplevelse

Når de frivillige nå jobber på spreng med å forberede håndballfesten har de litt å leve opp til. Håndballforbundet ga nemlig Elverum håndball nylig årets pris for beste publikumsopplevelse.

Taigaen jubler - Video

Supportergjengen Taigaen har sin del av æren for det. Men det har også de som stiller gratis opp for å gjøre hver kamp til en fest.

Vi har forberedt finaler før så vi vet å stelle i stand til fest, sier arrangementsansvarlig Kjersti Maurstad mens hun og flere av de andre rigger til i Terningen Arena flere timer før avkastet i kveld.

Det er riktignok håndballspillerne som har gjort jobben for å komme seg til finalen. Men uten de frivillige som bidrar til kampene er både hun og dugnadsleder Thor Bergerengen ubeskjedne nok til å innrømme at uten dugnadsinnsatsen hadde det blitt en laber fest.

Vi har forberedt finaler før så vi vet å stelle i stand til fest.

Kjersti Maurstad, arrangementsansvarlig Elverum håndball

Uten den frivillige gjengen hadde det stoppa opp, sier Thor Bergerengen.

Se dugnadsgjengen i aksjon her:

Dugnadsgjengen i Elverum håndball jobber intens foran håndballfesten i Terningen Arena.

Foruten praktiske ting som må på plass i og utenfor hallen skal det være både kioskvakter og maskotter til kampene. På få timer har mange i håndballfamilien i Elverum kasta seg rundt for at alt skal være på plass til klokka 19 i kveld.

Rigger til håndballfest for Innlandet

FULL HALL: Tom hall skal bli til full hall i Terningen Arena med plass til 2500 tilskuere i kveld.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Allerede onsdag morgen var det forhåndssolgt 1500 billetter. Målet er at 2500 tilskuere kommer for å se kampen. Det skal rigges til ståplasser, reklamebannere skal opp, og alt skal være klart til å gi publikum, uansett hvem de heier på, en stor håndballopplevelse.

Vi gjør jo dette fordi vi synes det er gøy.

Kjersti Maurstad, arrangementsansvarlig Elverum håndball
Rigger til håndballfest i Innlandet

RIGGING: Mange trår til for at alt skal være klart når Elverum møter Bodø i finalen i kveld.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Handler om Champions leage

Mens dugnadsgjengen jobber i timevis med gjøre alt klart til å ta imot publikum konsentrerer spillerne seg om det som er hovedmålet for Elverum i kveld. De vil vinne første finalekamp mot Bodø, som ble nummer to i serien i år.

Mener de har overtatt tronen i håndballnorge

Det blir en tøff kamp i kveld. Det er to gode lag, sier Thor Bergerengen.

Neste finalekamp spilles i Bodø, og de er også kjent for sitt entusiastiske hjemmepublikum som løfter sitt lag mot seiere.

Best av 3 vinner sluttspillene og det betyr spill i Champions league. I så fall blir det enda flere dugnadstimer på de frivillige i Elverum.

Vi gjør jo dette fordi vi synes det er gøy. Det er viktig å engasjere seg i noe, og det er veldig godt samhold, sier Kjersti Maurstad.

Elverum har flere ganger tidligere kunnet tatt på seg gulltrøya i sluttspillene:

Elverum vant gull

- Dette må bare oppleves

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang