NRK Meny
Åge Haverstad AS i Gjøvik tingrett
Foto: Jorun Vang / NRK

Rettssak fylkesveg 33 Totenvika

Oppsummert

Entreprenør Åge Haverstad har stevnet Oppland fylkeskommune for urettmessig heving av kontrakt på utbygging av fylkesveg 33 i Totenvika. Vegeieren sa opp kontrakten i juli 2015 etter langvarig konflikt med utbyggeren om blant annet grunnforholda.

 • Varsler millionerstatning

  I dag forklarer de sakkyndige seg i saken mellom entrepenør Åge Haverstad og Oppland fylkeskommune. Haverstad stevnet fylkeskommunen for urettmessig heving av kontrakt på utbygging av fylkesveg 33 i Totenvika. Grunnlaget for kontraktshevingen blir trolig kjent.

  Rettsak
  Foto: Thor Henning Lerstad / NRK
 • Varsler millionsøksmål

  Entreprenør Åge Haverstad vil kreve erstatning hvis retten mener kontrakten på utbygginga av fylkesveg 33, ble heva uten grunn. Kravet kan bli opp mot 50 millioner kroner, sier Haverstads advokat, Wilhelm Hopen. Fylkeskommunen vil ikke kommentere saka.

  Advokat Wilhelm Hopen
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Uenige om fylkesveg 33-kontrakt

  Entreprenør Åge Haverstad har stevnet Oppland fylkeskommune for urettmessig heving av kontrakt på utbygging av fylkesveg 33 i Totenvika. I dag starta rettssaka i Gjøvik tingrett. Vegeieren sa opp kontrakten i juli 2015 etter langvarig konflikt med utbyggeren.

  Setter retten
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Entreprenør til sak mot fylket

  Entreprenør Åge Haverstad har stevnet Oppland fylkeskommune for urettmessig heving av kontrakt på utbygging av fylkesveg 33 i Totenvika. I dag starta saka i Gjøvik tingrett. Vegeieren sa opp kontrakten i juli 2015 etter langvarig konflikt med utbyggeren om blant annet grunnforholda.

  Setter retten
  Foto: Jorun Vang / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i Storgata

  Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

 • Svele fortsetter i Storhamar

  Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

 • Tatt med narkotika

  En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.