NRK Meny
Normal

Rett inn på Kongelaget

18 år gamle Kine Gjerstad Eide kan bli landets første skytterdronning. Tirsdag skjøt hun seg rett inn på Kongelaget med 247 poeng.

Kine Gjerstad Eide
Foto: Joar Elgåen / NRK

- Det var veldig, veldig gøy. Jeg skjøt dårlig i norgescupen nå sist og var sugen på poeng i dag. Og da blir det på en måte lettere å skyte, sier den smørblide ungjenta.

18-åringen er til daglig er elev ved skytterlinja på Norsk toppidrettsgymnas på Lillehammer.

Under Landsskytterstevnet i Målselv i Troms klinket førsteårs senioren til med 247 poeng, noe som garantert vil gi henne plass når landets beste skyttere på lørdag skal kjempe om konge- eller dronning-tittelen.

- Jeg skyter som senior for første gang på Landsskytterstevnet, og har ikke sett så mye på resultatene blant eliteskytterne før. Men jeg går ut i fra at det er veldig bra. Det er jo bare tre poeng fra maks, og det er ikke så veldig mange som pleier å skyte maks, smiler hun.

Null frykt for gamlekara

Kine Gjerstad Eide fra Knarvik i Hordaland kan utmerket godt komme til å bli vår første skytterdronning. Hun har med tirsdagens resultat allerede skaffet seg én rekord, ingen kvinne har noengang skutt så godt i kvalifiseringen til Kongelaget. Og på lørdag kan hun bli historisk: den første kvinne som banker alle i Kongelaget.

-Jeg har tenkt litt på at det kan bli den aller første dronning-tittelen, ja, men vi får se. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, så får vi se hvor langt det holder. Jeg har jo skutt så bra før, så det er ikke så veldig overraskende på meg at jeg får plass i Kongelaget. Jeg føler at jeg er god nok til å skyte der, så hvorfor ikke?

- Du er ikke redd for alle de erfarne gubbene i Kongelaget, da?

- Nei, hallo! Jeg skal bare gjennomføre en bra skyting og tenke på mine ting, jeg. Så får nå de styre med seg sjøl.

- Visste du forresten at skive 1 på Kongelaget i fjor var nettopp 247 poeng?

- Var det det?! Oi, tøft! Det var greit å vite. Ja, da blir det sikkert en høy plassering på meg Kongelaget. Jo nærmere skive 1 jo bedre, synes nå jeg. Jeg finnes ikke nervøs, og gleder meg bare til å få skyte mer, jeg.

Vippes ikke av pinnen

Det ble mye oppstyr for Kine etter rekordserien: journalister, intervjuer, tv-reportasjer og også masse oppmerksomhet på arenaen i Målselv. Men skole-eleven som starter på tredjeåret på NTG til høsten, lar seg ikke forstyrre av den plutselige berømmelsen.

- Når vi kommer så langt som til kongeskytinga på lørdag er det mange andre som har fått det samme oppstyret rundt seg, går jeg ut i fra. Det blir vel flere enn meg som kommer på Kongelaget?! De får samme oppmerksomhet, så det jevner ut seg. Jeg er ikke alene om dette, flirer den nye, unge rekordinnehaveren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.

  • Rekordavtale for Intek

    Intek Engineering på Raufoss har skrevet under sin største ordre noensinne. De skal ifølge Oppland Arbeiderblad bygge alt produksjonsutstyr som Siemens trenger i produksjon av batterier til skipsfart. De vil ikke si hvor mye avtalen er verdt.