NRK Meny
Normal

Rektor: – Alle er sjokkerte over forgiftningen

Eleven som ble forgiftet på Nansenskolen i Lillehammer fikk i seg giften via en flaske med brus. Det forteller rektor Unn Irene Aasdalen.

Unn Irene Aasdalen, rektor Nansen-skolen

Rektor på Nansenskolen i Lillehammer, Unn Irene Aasdalen, sier forgiftningssaken var et sjokk for alle.

Foto: Silje Josten Lien

Nansenskolen i Lillehammer

En elev på Nansenskolen ble lagt inn på sjukehus etter å ha drukket brus med noe giftig i på fredag. En medelev er pågrepet og siktet for forgiftningsforsøk.

Foto: NRK

Det var fredag kveld i forrige uke at dramatikken oppsto. En elev ble sjuk og kastet opp etter å ha drukket av en flaske med brus, som trolig var tilsatt frostvæske.

En lærer ringte etter ambulanse og politi i samråd med rektor Unn Irene Aasdalen. Hun hadde dratt hjem for dagen, men ble fortalt hva som skjedde.

– En av elevene hadde drukket brus som det hadde vært noe annet i, som formodentlig var giftig. I hvert fall hadde han kastet opp, og ambulansen hadde kommet og tatt ham med til sykehuset. Samtidig hadde politiet kommet og tatt med en av de andre elevene til politistasjonen, forteller Aasdalen.

Begge de to elevene er rundt 20 år og norske.

Får profesjonell hjelp

Rektoren sier at alle var sjokkerte og urolige etterpå. De har snakket mye sammen og sørget for at både elever og personale har hatt noen å snakke med hele tiden.

Nå er også et kriseteam hentet inn, for å snakke med dem som er mest berørt.

– Dette har vært et så stort sjokk, at vi har hentet inn profesjonelle. Det vil vi fortsette å gjøre hvis vi ser at noen har behov for det. Men vi mener det er enda viktigere at vi er til stede hele tiden og passer på hverandre, sier Aasdalen.

Eleven er tilbake på skolen

Jacob Bergh-Jacobsen, politiadvokat

Politiadvokat Jacob Bergh-Jacobsen, sier de vil avhøre de to involverte og alle elevene på skolen i dagene fremover.

Foto: NRK

Nå er stemningen på skolen roligere. Det hjalp godt at eleven som ble forgiftet fikk rask behandling og allerede er tilbake på skolen. Han skal heller ikke ha fått varige skader.

– Når det dessuten ble kjent at han som er siktet i saken erkjenner en viss grad av skyld, så faller det litt ro på plass, for da tegner bildet seg tydeligere og så forholder vi oss til det, sier Aasdalen.

Mange av de 71 elevene på skolen ble avhørt mandag. Politiet fortsetter med avhørene av elever og med fornærmede og den siktede.

Alle kjenner alle

I dag, tirsdag, kommer også politiet til skolen for å informere om hvor saken står og hva de gjør videre i etterforskningen.

– Vi er ikke vant til at det skjer noe som helst kriminelt i vår krets, sier rektoren.

Hun vet ikke hva som er motivet bak forgiftningsforsøket. Hun vet heller ikke hvor godt de to elevene kjenner hverandre, men sier at skolen ikke er større enn at alle kjenner hverandre litt.

– De aller fleste bor på skolen, spiser i samme spisesal og sitter i samme klasserom, så alle kjenner på en måte alle, sier hun.