NRK Meny
Normal

Her er det fortsatt supert skiføre!

Aldri før har skisesongen vært så lang på Sjusjøen som i år. Det er fortsatt en meter med snø og fine løyper i høyden til tross for at det er mai.

Mye snø i høyden har gitt rekordlang sesong. På Sjusjøen er det fremdeles èn meter snø og nypreparerte løyper. Nå ruster løypemannskapene seg til at folk skal kunne gå på ski 17. mai.

VÅRSKITUR: Fortsatt er det en del som fortsatt ikke er lei av å gå på ski, og som benytter løypene i området. Løypesjef Johannes Haukåssveen skal sørge for nykjørte løyper for de som vil gå på ski 17. mai.

Skisesongen på Sjusjøen begynte med kunstsnø rundt 10. oktober i fjor. Fortsatt er det rundt en meter snø i høyden. Løypesjefen lover fine nykjørte løyper i 15-20 kilometer minst en uke til.

Skiføret 17. mai

– Det vil være mulig å ta seg en skitur her 17. mai. Det har aldri skjedd tidligere. I fjor var det slutt på sesongen 8. mai og for to år siden tok skiføret slutt 10. mai, sier Johannes Haukåssveen, løypeansvarlig på Sjusjøen.

Fortsatt er det en del som fortsatt ikke er lei av å gå på ski, og som benytter løypene i området.

– Jeg synes det er en fin kombinasjon å bruke formiddagene til å gå på ski her oppe og drive hjemme i hagen om ettermiddagen. Det er god temperatur og godt skiføre, sier Jørn Breili.

– Skiføre som desember eller mars

I ukedagene er det flest av dem som bor i området rundt Sjusjøen som bruker løypene, men i helgen ventes en del langveisfarende.

– Det er supre forhold. Det er ordentlig vinter selv om det er mai. Skulle tro det var desember eller mars, sier Laila Korsrud, som gikk på Sjusjøen i dag.

Lave temperaturer om natta har sikret at skiføret har holdt seg så lenge. De siste dagers snøfall har ført til 30 cm nysnø på toppen. Under er det en solid såle med vintersnø i bunn.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Statskog kutter i tømmerhogst

  Statskog skal hogge mindre tømmer neste år. Årsaken er at deler av statsforetakets produktive skog er vernet eller vurderes for vern. Selskapet reduserer neste års hogst med 25 000 kubikkmeter, noe som tilsvarer lasten på 650 tømmerbiler.

 • Dømt for narkotransport


  En yrkessjåfør fra Valdres er dømt til 15 måneders fengsel, etter transport av amfetamin mellom Øst- og Vestlandet, melder OA. Flere andre personer i Valdres har også vært innblandet i transport av amfetamin.

 • Erkjenner å ha brukt kniv

  Den 15-årige jenta som knivstakk en ansatt fra en barnevernsinstitusjon på Hedmarken i november, har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Det skjedde i Hamar sentrum (bildet). Jenta etterforskes også for en voldshendelse i Tønsberg.

  REMA 1000 VED BASARENE I HAMAR: like ved der omsorgsarbeider ble knivstukket av beboer
  Foto: Knut Røsrud / NRK