NRK Meny
Normal

Regjeringa vil satse på HV

I regjeringas forslag til Statsbudsjett ligger det inne en styrking av Heimevernet. Mye av satsinga gjøres på Terningmoen i Elverum.

Terningmoen.

NYE BYGG: Det vil være behov for nye bygg på Terningmoen dersom den nasjonale territorielle kommandoen for HV blir lagt dit.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Vi skal styrke den operative evnen vår, sier oberstløyntnant Nils Arne Skaret, som er kommunikasjonssjef i Heimevernet.

Regjeringa har foreslått å bruke hele 1245 millioner kroner på Heimevernet i 2017. I forslaget som gjelder Hedmark foreslår regjeringa å styrke HV med 58 millioner kroner i 2017.

– Vi skal legge mer materiell på lager og vi skal bedre logistikkberedskapen vår. Slik skal vi øke vår operative evne i hele landet, sier Skaret.

Leder HV i krig og i fred

Generalinspektøren for Heimevernet skifter navn til Sjef Heimevernet. Han skal ha det fulle og hele ansvaret for Heimevernet både i krig og fred og har sin stab på Terningmoen. Forslaget er i tråd med langtidsplanen for Forsvaret som ble lagt fram tidligere i år.

– Vår general får et helhetlig ansvar for Heimevernet. Det betyr ansvar for utdanning og materiell, samt ledelse i både fred, krise og krig, sier Skaret.

Dersom forslaget blir vedtatt har Heimevernet selv ytret ønske om å styrke staben på Terningmoen med 14 nye stillinger. Det vil også bli behov for nye bygg.

– En slik nasjonal territoriell kommando vil ha behov for moderne bygg, med moderne kommunikasjonsutstyr, så i så fall blir det bygging på Terningmoen, sier oberstløyntnanten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brøytebil og lastebiler kolliderte

    Det har vært et trafikkuhell mellom en brøytebil og to lastebiler på Riksvei 3, Hanestadkrysset. Det er ingen personskader. Nødetatene er på vei til stedet. Veien er åpen, melder politiet.

  • Trafikkulykke på Dokka

    En person skal sitte fastklemt etter trafikkulykke ved Dokka brannstasjon.

    Laster Twitter-innhold