NRK Meny

Raskiftet vindkraftverk

 • Etterlyser plan

  Fylkesleder Thomas Cottis i Naturvernforbundet i Hedmark vil at politikerne skal lage en plan for å erstatte fossil energi med strøm fra Raskiftet vindkraftverk. Bygging av anlegget starter denne uka. Det vil gi nok strøm til 18.500 husstander årlig.

  Thomas Cottis
  Foto: Privat
 • Første vindmøllepark i Innlandet

  Denne uka starter byggingen av Raskiftet vindkraftverk i Åmot og Trysil. Dette blir det første vindkraftverket som bygges i Innlands-Norge. Anleggsperioden er på 2,5 år og vil koste 1,5 milliard kroner.

  Raskiftet mot Trysil
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • Raskiftet vindkraftverk bygges

  Eidsiva Energi, Gudbrandsdal Energi og det tyske energiselskapet Stadtwerke München har besluttet å bygge ut Raskiftet vindkraftverk i Trysil og Åmot. Etter planen skal 31 vindturbiner settes i drift 2018/2019. Prosjektet koster over 1,4 milliarder kroner.

  Raskiftet mot Åmot
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • Samarbeider om vindkraftverk

  Eidsiva Energi og Gudbrandsdal Energi går sammen med det tyske kraftverket Stadtwerke München om å bygge ut vindkraft i Raskiftet i Åmot og Trysil. Bedriftsforsamlingen i Eidsiva skal ta stilling til samarbeidsavtalen i dag.

  Raskiftet mot Åmot
  Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fengsel for å ha slått kona si

  En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.

 • Leter etter brannårsaken

  Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.

 • Høyre slår seg sammen

  I helga har Hedmark Høyre og Oppland Høyre vedtatt å slå seg sammen til en enhet. Hva den nye organisasjonen skal hete blir klart i februar.