NRK Meny
Normal

Raner pågrepet etter væpnet ran på Gjøvik

En mann i slutten av tenårene er pågrepet etter ranet av Rema 1000 ved Gjøvik stadion i ettermiddag. Mannen truet med en pistollignende gjenstand og fikk med seg et mindre pengebeløp.

Rema-1000 på Gjøvik ranet

Rema 1000 på Gjøvik ble ranet rundt klokka 15.15 i ettermiddag. Den bevæpnede raneren fikk med seg et mindre pengebeløp

Foto: Monica Rikoll / NRK

Litt etter klokka 15 i ettermiddag kom mannen inn i Rema 1000-butikken ved Gjøvik stadion og truet en dame i kassa med det politiet betegner som en pistollignende gjenstand.

Han var maskert og fikk med seg et mindre pengebeløp.

– Ingen ble fysisk skadet, men det var en del folk i butikken og de har helt sikker blitt skremt av det som skjedde, forteller politiadvokat Trine Hanssen.

Kjent for politiet fra før

En ansatt i butikken fulgte etter raneren da han løp ut og politiet forteller at de fikk en god formening om i hvilket område raneren befant seg i etter ranet. Store politistyrker og en hund ble satt inn i letingen etter mannen. En time etter ranet ble han pågrepet i nærområdet til butikken.

– Den pågrepne er i slutten av tenårene og fra Gjøvik-distriktet. Han er kjent for politiet fra før, sier Hanssen.

Hun vil ikke si noe om på hvilken måte han har vært i politiets søkelys på fra før.

Ransvåpenet trolig funnet

Har våpenet han truet med kommet til rette?

– Vi antar å ha funnet ransvåpenet. Han hadde det ikke på seg, men jeg kan ikke si noe mer om hvor vi fant det, sier Hanssen.

Hva slags våpen var det?

– Jeg vil ikke si noe annet enn at det er en pistollignende gjenstand.

Raneren satt sent torsdag kveld i avhør hos politiet og avhørene forsetter trolig på fredag. Det vil da bli tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles. Det var også en rekke vitner som befant seg i butikken under ranet som politiet ønsker å avhøre.

Rema 1000 ved Gjøvik stadion ble ranet torsdag kveld av en bevæpnet raner. En mann i slutten av tenårene ble pågrepet en time etter ranet. Han fikk med seg et mindre pengebeløp.