NRK Meny
Normal

Politiet: Hedmarkingen uskyldig

Siktelsen mot 44-åringen fra Hedmark i den store saken om overgrepsbilder av barn på internett, kan bli frafalt.

Etterforskningen tyder ikke på at han har gjort noe straffbart, mener Hedmarks-politiet.

44-åringen fra Hedmark og en 36-åring fra Vestoppland er blant de 19 som er siktet i den alvorlige saken om overgrepsbilder av barn på internett. Nå tyder mye på at siktelsen mot hedmarkingen blir frafalt.

Avslørt av SMS

VG skriver at pornonettverket ble avslørt da en lærer i Skien fikk en feilsendt tekstmelding.

19 menn fra Troms i nord til Agder politidistrikt i sør er siktet for å ha mottatt eller distribuert bilder og filmer som viser grove overgrep mot barn helt ned i spebarnsalderen. En av de siktede er ansatt i et departement, en annen er misjonsleder.

- Uskyldig

Politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt bekrefter at politiet i Hedmark har fått oversendt en sak fra Oslo politidistrikt om en person som er mistenkt for å ha deltatt i utvekslingen av overgrepsbildene.

- Denne personen er allerede avhørt hos oss, og så langt tyder etterforskningen på at han ikke har gjort noe straffbart, sier Thoresen.

Han sier mye derfor tyder på at siktelsen blir henlagt. Thoresen sier han ikke kjenner til at flere i Hedmark politidistrikt vil bli pågrepet i denne saken.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK