NRK Meny
Normal

Politiet: Hedmarkingen uskyldig

Siktelsen mot 44-åringen fra Hedmark i den store saken om overgrepsbilder av barn på internett, kan bli frafalt.

Etterforskningen tyder ikke på at han har gjort noe straffbart, mener Hedmarks-politiet.

44-åringen fra Hedmark og en 36-åring fra Vestoppland er blant de 19 som er siktet i den alvorlige saken om overgrepsbilder av barn på internett. Nå tyder mye på at siktelsen mot hedmarkingen blir frafalt.

Avslørt av SMS

VG skriver at pornonettverket ble avslørt da en lærer i Skien fikk en feilsendt tekstmelding.

19 menn fra Troms i nord til Agder politidistrikt i sør er siktet for å ha mottatt eller distribuert bilder og filmer som viser grove overgrep mot barn helt ned i spebarnsalderen. En av de siktede er ansatt i et departement, en annen er misjonsleder.

- Uskyldig

Politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt bekrefter at politiet i Hedmark har fått oversendt en sak fra Oslo politidistrikt om en person som er mistenkt for å ha deltatt i utvekslingen av overgrepsbildene.

- Denne personen er allerede avhørt hos oss, og så langt tyder etterforskningen på at han ikke har gjort noe straffbart, sier Thoresen.

Han sier mye derfor tyder på at siktelsen blir henlagt. Thoresen sier han ikke kjenner til at flere i Hedmark politidistrikt vil bli pågrepet i denne saken.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.