Hopp til innhold

Politiet: Beklager på det sterkeste «harselerende» Twitter-melding

Politiet i Vestoppland legger seg langflate etter å ha forsøkt seg på en morsomhet om romfolk i sosiale medier.

Påtalesjef Linn Hilde Fosso

BEKLAGER: Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt sier at politiet beklager at de søndag la ut en Twitter-melding som mange fant støtende. Saken blir nå tatt opp internt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Søndag kveld la politiet i Vestoppland ut melding på Twitter om at politiet hadde bortvist seks rumenere som hadde lagt seg til å sove på Gran stasjon. Meldingen ble avsluttet med «ingen (rom)stasjon» (se Twitter-meldingen under).

Polititweet Vestoppland
Foto: (Skjermdump)

Meldingen vekket mange og sterke reaksjoner (utdrag):

"Dette er skammelig harselering med mennesker i nød. Ikke fra et tilfeldig kommentarfelt, men fra politiet i Vestoppland!"

"... slikt lavmål fra politiet er uakseptabelt. Hva skjedde med dem dere moret dere med å kaste ut i kulden forresten?"

Beklager sterkt

Politiet går nå mandag ettermiddag ut og beklager meldingen, de har lagt ut følgende beklagelse på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Det opprinnelige innlegget ble mandag ettermiddag også slettet fra politiet i Vestoppland sin Twitter-konto.

Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt presiserer til NRK at politiet beklager på det sterkeste, og innrømmer at meldingen kan oppfattes som støtende.

– Vi gikk gjennom ordlyden i meldingen og ser at denne i verste fall kan virke støtende på enkelte. Og det er viktig for oss å formidle at det aldri har vært et ønske å støte noen. Og derfor vil vi gjerne formidle til publikum at vi beklager sterkt hvis dette støter noen, og dette er et innhold vi ikke vil bruke.

Følges opp internt

Saken blir nå fulgt opp internt.

– Vi har jo rutiner på hvordan Twitter-meldinger skal ut, og vi følger opp så sant det er innhold som kan misforstås eller støte publikum. Vi har i dag snakket med dem som er involvert og forklart at denne type meldinger må vi avstå fra i framtida.

– Hva slags retningslinjer har dere rundt kommunikasjon på sosiale medier?

– For oss er det viktigste at vi formidler et seriøst og forståelig, faktabasert budskap, som skal formidles på en ryddig og god måte.

Hun sier at politiet også vil ta lærdom av hendelsen.

– Dette må vi lære av internt og sikre at ikke gjentar seg i fortsettelsen. Så det vi gjør med denne type hendelser er å beklage det, og korrigere det, sier Fosso.