Politiet måtte stoppe fest med mange fulle ungdommer

Politiet i Vestoppland avsluttet i natt en fest i et forsamlingslokale på Roa i Lunner med mange berusede ungdommer under 18 år.

Politiet fikk første bekymringsmelding fra festen ved 22-tida lørdag kveld.

Et par timer senere fikk politiet melding om at vaktene hadde mistet kontrollen over festen og deltakerne.

Over 150 gjester

Det skal ha vært mellom 150 og 180 gjester på festen, som var et privat arrangement.

De fleste gjestene var under 18 år, og mange av dem var synlig beruset, ifølge politiet. Det skal også ha vært flere innblandet i slåssing.

– Vi liker ikke at det er så mange ungdommer samlet på en privat fest, og der arrangørene er under 18 år. Vi vil ta opp dette med utleieren av lokale, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Pål Erik Teigen.

Anmeldt

Politiet har ikke fått klarhet i hvor mange vakter som var til stede under festen. Ved 01.30-tida hadde politiet stoppet festen, og festdeltakerne sendt hjem.

En ung mann fra Akershus som sloss utenfor forsamlingslokalet skal også ha vært ruset på narkotika, ifølge politiet. Han blir anmeldt for slåssing og narkotikabruk.

Bortvist fra sentrum

Det har vært flere utagerende festdeltakere andre steder i Hedmark og Oppland i løpet av natta.

En ung mann ble tatt med til politiarresten etter å ha kranglet og slått til personer utenfor et serveringssted på Raufoss i natt. Ved 23-tida ble det meldt om festbråk i Hafjell. Festdeltagerne fikk beskjed om å dempe seg.

En mann ble bortvist fra Lillehammer sentrum og kjørt hjem etter at han hadde forulempet en offentlig tjenestemann ved 02.30-tida. Mannen blir anmeldt.

Til legevakt etter slåssing

I Kongsvinger måtte en mann til legevakta for å sy fire sting i hånda etter en slåsskamp på et utested. En mann skal ha blitt observert med kniv.

Politiet har lett etter mannen, men ikke funnet ham. Flere personer var med på slåssingen, men det er uvisst om legger inn en anmeldelse.