NRK Meny
Normal

Peer Gynt tar en Don Johnson

Denne sommeren kan du observere en nyrik og nyharry Peer Gynt cruisende rundt på Gålåvatnet, i speedbåten fra selveste Miami Vice.

Peer Gynt i Miami Vice-yacht

FRA MIAMI TIL GÅLÅVATNET: Speedbåten som Don Johnson brukte for å jakte på kriminelle i 80-tallsserien Miami Vice ble sjøsatt i Gudbrandsdalen i dag.

Foto: Juliane Kravik / NRK

– Det er veldig gøy at vi har fått det til. Dette er stor begivenhet og et viktig element i forestillinga, sier en fornøyd kunstnerisk leder for Peer Gynt, Iren Reppen.

Badegjestene i Gudbrandsdalen fikk en god smakebit på det glade 80-tallet ved strandkanten i dag.

Det blågrønne fartsmonsteret som James «Sonny» Crockett og Ricardo «Rico» Tubbs brukte for å jakte på kriminelle i TV-serien Miami Vice, ble sjøsatt på Gålåvatnet.

I stedet for Don Johnson er det Mads Ousdal, i rollen som Peer Gynt, som skal ta plass ved roret.

Her sjøsettes «Sonnys» SCARAB fra 1986 på Gålåvatnet:

Som en del av årets Peer Gynt-oppsetning har man kjøpt yachten som ble brukt i TV-serien Miami Vice.

– Det mest harry man kan kjøpe

Reppen sier teamet saumfarte mange ulike båter, før det endelige valget falt på speedbåten fra 80-tallsserien. Båten skal være et symbolsk bilde på Peer, etter han har tjent store penger i utlandet.

– I stykket skrev Henrik Ibsen inn at Peer Gynt kjøpte seg en dampyacht, som i sin tid var noe av det mest harry man kunne kjøpe. Derfor måtte vi hente inn det mest harry man kan kjøpe i dag, direkte fra Miami Vice, forklarer den kunstneriske lederen.

Men det er ikke bare speedbåten som er nytt i årets oppsetning av Peer Gynt. Reppen tok over stafettpinnen som kunstnerisk leder, og i fjor høst introduserte hun en flere nye aktører i ensemblet.

– Det er helt eksepsjonelt at forestillingen har vart i 25 år. Men nå var det på tide å endre på forestillingen.

Iren Reppen

Kunstnerisk leder for Peer Gynt, Iren Reppen, var mest spent på hvordan speedbåten fra 80-tallet ville gå på vannet.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Ny og vågal Peer Gynt

Mads Ousdal er en av flere nye skuespillere som har blitt med på teamet. Det er han som skal fylle rollen som Peer Gynt.

– Dette så ut som et veldig spennende prosjekt å være med på, så det var vanskelig å si nei, sier Ousdal.

Ifølge Ousdal virker det som om hele teamet er enige om at de skal gi Peer Gynt et nytt løft. Selv om det innebærer mye hardt arbeid er streningen god ved Gålåvatnet.

Og rollen som Peer Gynt har blitt mer utfordrende enn tidigere.

– Det er ganske vågale ting vi gjør i år. Spesielt for Mads Ousdal, som må gjennom et triatlon. Han må gjør ting han egentlig ikke tør. Men siden Peer Gynt tør, så blir det gjort allikevel, sier Reppen.

Den nye Peer Gynt-forestillingen har premiere 1. august.

Birgitte Victoria Svendsen og Mads Ousdal

Birgitte Victoria Svendsen og Mads Ousdal spiller mor og sønn i den nye utgaven av Peer Gynt ved Gålåvatnet.

Foto: Juliane Kravik / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.