NRK Meny
Normal

På spade i 80 kilometer i timen

De farstgale som ønsker nye utfordringer, kan nå stå ned bob- og akebanen på skøyter eller sitte på en spade.

Kan du se for deg hvordan det er å bruke en spade ned en bob-bane? eller å ta seg ned stående på skøyter? Denne gjengen lurer ikke lenger.

Akeutstyret er byttet ut med skøyter og spade i bob- og akebanen på Hunderfossen på Lillehammer. Det er deltagerne i Showel Race og Ice on Fire, som skal konkurrere og skape show i det gamle OL-anlegget.

Torsdag var det trening, men på lørdag er det alvor.

Ideen dukket opp i Latvia i 2012. Det var arbeidere i et akeanlegg som måtte komme seg kapt til den andre siden av anlegget og grep etter det de hadde nærmest. Der var spaden.

Etter det har «idretten» har blitt svært populært i mange land. Sportsamatører i Canada, USA og flere steder i Europa, kaster seg nå utfor i bob- og akebaner med det nye utstyret.

– Vi lette etter den sprøeste aktiviteten vi kunne finne, og denne var det vi fant, sier en av deltagerne som kommer fra Frankrike.

På skøyter i bob-banen

I full fart ned akebanen. På skøyter.

Foto: Elias Engevik / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kan bli privat, videregående skole

    Det planlegges privat, videregående skole i Lillehammer, skriver GD. Fylkesutvalget sa nei til å opprette linje for musikk og dans på Lillehammer videregående skole. Nå kan det komme privat videregående skole med disse tilbudene.

  • Bilfører tatt i Brumunddal

    En bilfører i 30-åra ble anmeldt for bruk av narkotika og kjøring uten førerkort, da politiet stanset han i Brumunddal ved 20.00-tida i går kveld. Mannen hadde også med seg mindre mengder narkotika.

  • Fratatt førerkortet på rv 25

    En sjåfør mista førerkortet på rv 25 ved Nyhus i Trysil i kveld etter å ha blitt tatt i 118 km/t i 80-sona.