NRK Meny
Normal

Overgrepssikta løslates

50-åringen fra Hedmark som er siktet for seksuelle overgrep mot unge gutter, løslates etter 10 uker i varetekt.

Lagmannsretten gikk inn for løslatelse i dag, etter anke fra mannens forsvarer.

Politiet mente det ville være støtende for allmennheten hvis han ble løslatt og fikk tingretten med på 8 nye uker i varetekt.

Lagmannsretten finner ikke at dette er sterk nok grunn til videre fengsling. I kjennelsen legger retten vekt på at det er flere år siden de alvorligste overgrepene skal ha funnet sted, og at de fornærmede ikke vil ha grunn til å føle seg utrygge dersom mannen nå løslates.

- Tilfreds så langt

Mannens forsvarer, Jan Aaltvedt, sier avgjørelsen er riktig og at han er tilfreds så langt. Men han understreker overfor NRK at klienten hans ikke har tilstått de straffbare forholdene.

- Neste skritt er å iverksette etterforskning for å tilbakevise at det er grunnlag for mistake, slik at saken blir henlagt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stjal kjøkken

    I løpet av sist helg ble det stjålet et helt nytt kjøkken fra ei hytte under bygging på Skeikampen. Politiet undersøker nå denne saken.

  • Dømt for overgrep på nabojenta

    En mann i 40-årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for seksuelle overgrep mot en 12 år gammel jente. Retten mener at mannen har utnyttet sin posisjon som nabo. Han er dømt for å ha hatt seksuell omgang med jenta, og for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold.

  • Normal trafikk på E6

    Trafikken går normalt på E6 ved Moelv etter at det har vært redusert framkommelighet siden i formiddag. Et vogntog på veg nordover mistet en isblokk fra taket og traff en personbil på veg sørover på E6 i Moelv.