Ordførerskifte i Søndre Land

Arbeiderpartiet overtar høyst sannsynlig ordførerkontoret i Søndre Land etter et meget godt resultat i kommunevalget.

Terje Odden (Arbeiderpartiet) og Reidar Eriksen (Bygdelista).

Partiets toppkandidat Terje Odden var svært fornøyd, da han snakket med NRK mandag kveld. Arbeiderpartiet lå da an til å få over 47 prosent av stemmene.

– Vi må i forhandlinger. På forhånd har vi sagt at både SV og Bygdelista skal få et møte når vi får valgresultatet, sier Terje Odden.

Starter forhandlinger

Arbeiderpartiet mangler kun én representant fra å ha rent flertall i det nye kommunestyret. Allerede tirsdag starter derfor forhandlingenë for å finne en politisk partner.

Helt siden 1999 har Reidar Eriksen f(Bygdelista) vært ordfører. Også han var opprinnelig fra Arbeiderpartiet, men brøt ut.

Selv om Bygdelista nå mister makta blir trolig politikken ikke så veldig forskjellig, avslører Terje Odden.

– Mer lik Bygdelista

– Vi er veldig lik Bygdelista. Vi har stemt likt i stort sett hele denne perioden. Vi er mer lik Bygdelista enn SV, men vi kan samarbeide med begge disse. Vi har også hatt en bra dialog med Høyre, så alt er åpent, sier Odden.

– Vil det merkes forskjell på dere og forrige makthavere?

– De store forskjellene vil det vel ikke bli. Vi er ikke så langt unna. Men vi har en økonomi som skranter her i Søndre Land. Vi må legge stein på stein og bygge opp trua og optimismen i bygda, sier han.