NRK Meny
Normal

Omkom etter kollisjon med vogntog

Nødetatene er på plass etter en trafikkulykke som har skjedd på E6 mellom Vingnes og Vingrom i Oppland. En kvinne i 40-åra er bekreftet omkommet.

Dødsulykke E6

Et vogntog sperrer E6 etter en kollisjon mandag morgen. En kvinne døde i kollisjonen.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Mandag morgen oppstod det en alvorlig trafikkulykke på E6 mellom Vingnes og Vingrom i Oppland. En kvinne i 40-åra fra lokalområdet døde i ulykken.

– Ifølge vitner kolliderte vogntoget med en personbil som kom over i feil kjørefelt. Det var en person i personbilen og denne er bekreftet omkommet. Vogntogsjåføren behandles for lettere skader, sier operasjonsleder i politiet, Hågen Løvseth.

Den kvinnelige vogntogsjåføren er i starten av 20-åra og fra Hedmark. Hun får nå behandling av det lokale kristeteamet.

– Greie kjøreforhold

Vogntoget ble stående på tvers over veien etter kollisjonen. Politiet jobber nå med å finne ut av hva som skjedde.

– Kjøreforholdene var greie, asfalten var våt, men den var ikke isbelagt. Vi har en kriminaltekniker som sikrer spor. Vi gjør også vitneavhør på stedet. Det er en oppryddingsjobb og vi jobber med å fjerne begge kjøretøyene, sier Magnus Danielsen, innsatsleder i politiet på ulykkesstedet.

Stengt E6 i lang tid

Alle nødetater er på plass på stedet. Det jobbes nå med å legge om trafikken i en omkjøring og Statens vegvesen er i ferd med å salte og strø den nye vegtraseen. Det varsles at det kan ta lang tid før E6 åpnes for trafikk igjen.

– Trafikken står, men vi jobber med å åpne veien i en parallellvei som går ved siden av E6, sier politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

  Glatt veg
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • Vogntog veltet på Fåberg

  Et vogntog kjørte ved 10-tida utfor fylkesvei 255 på Fåberg i Lillehammer. Hengeren veltet i vegbanen. Ingen personer ble skadet. Vegen er nå sperret.

 • Thoresen forlater Storhamar

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille for SKA St. Petersburg igjen. 34-åringen har vært i Storhamar i bare et halvt år, men hadde avtale om at han kunne forlate klubben til fordel for utlandet 1. desember.

  GET-Ligaen i hockey 2017/18: Frisk Asker - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix