NRK Meny
Normal

Olav Fjell blir styreleder i Moelven

Tidligere Statoil-sjef Olav Fjell blir ny styreleder i Moelven. Med det får bedriften en erfaren styreleder med med mange verv fra norsk næringsliv.

Olav Fjell

KONSERNSJEF: Olav Fjell har tidligere vært konsernsjef i Hurtigruten. Her er han ved hurtigruteskipet Nordlys i 2011.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

63 år gamle Fjell er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han har hatt en rekke lederstillinger i norsk næringsliv, både som konsernsjef og som styreleder. Han var konsernsjef i Statoil fra 1999 til 2003, men måtte gå som følge av korrupsjonshistorien som kom frem i den såkalte Iran-skandalen.

Fjell er i dag styreleder i blant annet Statkraft, og har også vært konsernsjef i Postbanken, Lindorff og Hurtigruten.

– Erfaren styreleder

Bedriftsforsamlingens leder, Egil Magnar Stubsjøen, er godt fornøyd med valget.

– Vi har fått en meget erfaren styreleder og styrets sammensetning er bred og god. Vår ambisjon har vært at styrets kompetanse skal gjenspeile konsernets virksomhet og utfordringer, og det mener jeg vi har lykkes med, sier Stubsjøen.

Vil styrke virksomheten

Den nye styrelederen sier i en pressemelding at han ser frem til å bli bedre kjent med virksomheten, det øvrige styret, eierne og de ansatte.

– Jeg er kjent med at konsernet er inne i en krevende prosess med å styrke virksomheten og den prosessen vil jeg bidra til å videreføre, sier Fjell.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.