NRK Meny
Normal

Ola Ødegaard får ingen erstatning fra Dovre

Den tidligere generalsekretæren i Stiftelsen Rettferd for Taperne, Ola Ødegaard, får ikke erstatning for ødelagt barndom av Dovre kommune.

Ola Ødegaard

TAPERGENERAL: Den tidligere generalsekretæren i stiftelsen Rettferd for taperne, Ola Ødegaard,var selv til stede i Dovre da erstatningssaken ble avgjort i kommunestyre.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Det avgjorde flertallet i Dovre kommunestyre i dag. Flertallet besto av stemmene fra Høyre og Senterpartiet. Mindretallet, Arbeiderpartiet og to uavhengige representanter, gikk inn for å betale Ødegaard 100.000 kroner i erstatning.

Ola Ødegaard sier til NRK at han er skuffet over vedtaket:

– Personlig må jeg vel si at jeg føler vel slik at dette var en dårlig julegave å reise hjem med fra Dovre, sier Ola Ødegaard.

Søkte om 725.000 kroner

Den tidligere generalsekretæren i Stiftelsen Rettferd for taperne var selv til stede i Dovre da erstatningssaken ble avgjort i kommunestyre. Han søkte opprinnelig om 725.000 kroner i såkalt rettferdsvederlag. Som barn ble han tatt ut av skolen på Dombås og plassert på et skolehjem for evneveike. Han skal også ha blitt utsatt for omfattende overgrep.

Ola Ødegaard sier han ikke kommer til å gå videre med saken nå.

– Ja, jeg anser det slik at vi er ferdig med Ola Ødegaards forhold til Dovre når det gjelder erstatningssaken. Det kan ikke bli aktuelt å gå videre med den. Jeg synes at kommunestyret i Dovre kan i hvert fall beholde æren av å ha hatt en ryddig og ordentlig debatt om denne saken. Selv om jeg skulle ønske at den hadde fått et annet utfall, sier Ødegaard.

Tapergeneralen tapte - her får han beskjeden

Her får Ola Ødegaard beskjeden.

MÅTTE TØRKE TÅRENE: Ola Ødegaard reagerte med tårer da han 30. oktober 2014 fikk beskjeden om at formannskapet i Dovre kommune ikke vil gi ham rettferdsvederlag.