NRK Meny
Normal

OL-suksess for Inge Bråten

Trener for det svenske langrennslandslaget, Inge Bråten fra Rena, fikk full uttelling med to OL-gull på sprintstafettene i dag.

Hør Inge Bråten

Mens Norge måtte nøye seg med sølvmedalje på herrestafetten, kunne Sverige gli inn til gull.

Også de svenske jentene imponerte stort og seiret på stafetten, mens Norge endte på en skuffende fjerdeplass.

Inge Bråten var storfornøyd med prestasjonen. Han tror svenskene nå vil gjøre det godt også på individuell sprint.

- Jeg kommer til å glise resten av dagen, sier Bråten til NRK etter gull-løpene.

Latteren som hørtes over langrennsstadioen i Prasjelato i ettermiddag smittet kanskje ikke over på alle i det norske langrennsmiljøet. Men for Inge Bråten var dette bare helt stort.

Smakte godt

Spesielt godt smakte gullet i dag siden det var de første gullmedaljene Sverige har fått i langrenn siden OL på Lillehammer. Og det har Inge Bråten bidratt til etter at han overtok treneransvaret for svenskene i april i fjor.

I Norge er Inge Bråten langt fra et ubeskrevet blad. Han har 8 OL-gull fra Albertville og Lillehammer og 7 VM-gull på sin merittliste etter å ha trent det norske landslaget fra 1990 til 1994.

Retunerte medalje

I 1995 mottok han Norges Skiforbund sin hedersmedalje i posten. En medalje han retunerte etter at han for to år siden følte han ble uthengt som en idiot av det norske langrennsmiljøet. Han følte alt han foretok seg og foreslo ble rakket ned på.

 

Men i dag kunne han bare juble, og tenke framover mot de neste medaljene svenskene skal ta foran snuten på nordmennene. Så noe seiersfest blir det neppe tid til:

For Inge Bråten tror svenskene har gode sjanser også på langdistansene i langrennssporet: 

Hør Inge Bråten