NRK Meny
Normal

Økonomisk nedtur for Peer Gynt

Prosjektledelsen for Peer Gynt-oppsetningen i New York innrømmer at forestillingene ikke har vært noen økonomisk suksess.

Peer Gynt, Central Park
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Varm mottagelse i New York  og Ullmann hyller døler i New York

- Det blir ihvertfall ikke noe overskudd, det er helt sikkert, sier prosjektleder Vivian Haverstadløkken. Bare 3500 amerikanere møtte opp til de tre forestillingene, mens arrangørene hadde håpet på minst 4000.

Beinhard konkurranse

- Jeg er likevel fornøyd. I New Yor er det et kulturtilbud uten sidestykke, og konkurransen er beinhard. Det amerikanske orkesteret vi har samarbeidet med, er fornøyde, og sier at publikumsantallet er mer enn de er vant til på slike enkeltstående konserter.

- Dette er god reklame som vil trekke flere utlendinger til forestillingen ved Gålåvatnet, mener hun.

Kritiske anmeldere

Det har vært mange positive reaksjoner blant publikum, mens anmelderne har vært svært kritiske. Både New York Times og nettstedet Theatermania kritiserer engelsk-uttalen til skuespillerne, særlig hovedrolle-innehaver Svein Sturla Hungnes.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.