NRK Meny
Normal

Økonomisk nedtur for Peer Gynt

Prosjektledelsen for Peer Gynt-oppsetningen i New York innrømmer at forestillingene ikke har vært noen økonomisk suksess.

Peer Gynt, Central Park
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Varm mottagelse i New York  og Ullmann hyller døler i New York

- Det blir ihvertfall ikke noe overskudd, det er helt sikkert, sier prosjektleder Vivian Haverstadløkken. Bare 3500 amerikanere møtte opp til de tre forestillingene, mens arrangørene hadde håpet på minst 4000.

Beinhard konkurranse

- Jeg er likevel fornøyd. I New Yor er det et kulturtilbud uten sidestykke, og konkurransen er beinhard. Det amerikanske orkesteret vi har samarbeidet med, er fornøyde, og sier at publikumsantallet er mer enn de er vant til på slike enkeltstående konserter.

- Dette er god reklame som vil trekke flere utlendinger til forestillingen ved Gålåvatnet, mener hun.

Kritiske anmeldere

Det har vært mange positive reaksjoner blant publikum, mens anmelderne har vært svært kritiske. Både New York Times og nettstedet Theatermania kritiserer engelsk-uttalen til skuespillerne, særlig hovedrolle-innehaver Svein Sturla Hungnes.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ung mann kjørte uten førerkort

    Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

  • Øyertunellen stengt

    E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.

  • Kjørte i tunnelvegg

    En mann i 50-åra kjørte lørdag kveld inn i en tunnelvegg langs riksvei 25 på Strynefjellet. Mannen blir nå anmeldt etter at politiet oppdaget at han kjørte med promille. Føreren kom uskadd fra hendelsen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.