NRK Meny
Normal

Ny skogbrann i Våler

Det oppsto en ny skogbrann i Våler i morges utenfor det området brannmannskapet har kontroll over.

Skogbrann i Våler
Foto: Trond Berg / NRK

Meldinga om brannen kom rett før klokka 9.30 i morges.

 Har kontroll på brannen

Ved alarmsentralen for brann i Hedmark får NRK opplyst at brannvesenet mener de har kontroll over brannen. Det var i ytterkant av en branngate som er laget mot Måsafleisjøen i Våler at brannen oppsto.

20 personer fra sivilforsvaret har i hele natt jobbet med etterslokking og kunne derfor trå til med å bistå i å slokke brannen. I tillegg ble det sendt ut brannmannskap fra Elverum og Våler. Bønder er også oppfordra om å stille opp med traktorer og tanker for å bistå.

Vil være fare i lang tid

Det vil være behov for etterslokking i lang tid framover etter at 7000 mål skog har brent i skogene i Våler og Stange denne uka. Det er fortsatt mannskap ute i begge kommuner som driver med etterslokking.

Siden det ikke har kommet regn i løpet av uka er det fortsatt knusktørt i skogen. Det ulmer i bakken flere steder der det har brent. Vind kan blåse opp igjen flammene.

Riksveg 24 fortsatt stengt

Riksveg 24 i Stange er fortsatt steng på grunn av skogbrannene. Vegen blir stengt i hele dag og i morgen.

- Det er på grunn av sikkerhet for egne mannskaper, sier fagleder for brann Torgeir Dybvig. Han forteller at det har vært problemer med at folk som er nysgjerringe og vil se på brannområdet har sperra området for brannmannskapene. Vegen åpner sannsynligvis over helga.

Blusser stadig opp småbranner

Torgeir Dybvig forteller at det stadig blusser opp småbranner innenfor brannområdet. Men det er områder som slokningsmannskapene har kontroll over.

Faren er fortsatt at det blusser opp store flammer som sprer seg utenfor det området som nå er sikra.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal
 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.