NRK Meny
Normal

Ny pris til Pitbullterje

Filmen Pitbullterje har fått nok en pris i Haugesund. Denne gangen er det "Årets sølvklump".

Filmen Pitbullterje fikk Årets Sølvklump
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

 

Den nå så prisbelønte filmen Pitbullterje er laget av Film 3 på Lillehammer. Og den er spilt inn på Lillehammer. Regissør er Arild Frøhlich og manusforfatter er Endre Lund Eriksen.

Ordentlig sølvklump

"Årets sølvklump" er intet mindre enn en ordentlig sølvklump, laget av Den Kongelige Mynt i Kongsberg. Prisen deles ut til beste norske film, og det ble altså Pitbullterje i år.

Pitbullterje fikk også Amanda for beste barne- og ungdomsfilm under filmfestivalen i Haugesund.

- Vi hoppet høyt på stolen og jublet, sier daglig leder i Film 3, Inge Tenvik. Han synes prisen er en stor fjær i hatten. 

Juryens begrunnelse

Det er Norske Kinosjefers Forbund som deler ut prisen og juryen bak Årets sølvklump uttaler følgende om filmen:

- "Pitbullterje er både vanlig film og animasjon Hovedkarakterene i filmen er Jim og Terje, spilt av Petrus A. Christensen og Jørgen Foss. De viser begge store talenter og evnen til å leve seg inn i rollene., noe som gir filmen stor troverdighet. Det er egentlig en film som er både tøysete og alvorlig på samme tid. Den tar opp aktuelle temaer som alkoholisme og mobbing og den er både realistisk og aktuell på en slik måte at en kjenner seg igjen i de mange figurene filmen presenterer."

Publikum og kritikere ikke enig

Filmen Pitbullterje har fått heller dårlig kritikk av filmkritikerne. Men publikum har strømmet til kinosalene likevel. Og det er sånn det er for tiden, mener Inge Tenvik i Film 3.

- Ja, det ser ikke ut til at kritikerne og publikum er helt på linje når det gjelder hva som er god film og ikke for tida, sier Tenvik. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

  • Sauebønder misfornøyde med sommel

    Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

    Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
    Foto: NRK