NRK Meny
Normal

Jo Inge Berget storspilte på Ullevaal

Jo Inge Berget (23) fra Gran på Hadeland var en av cupfinalens store spillere og hjalp Molde med å sikre NM-gullet i fotball.

Cupfinalen 2013

Jo Inge Berget fra Gran på Hadeland storspilte under cupfinalen, og kunne løfte kongepokalen for andre gang i sin karriere i ettermiddag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget var strålende fornøyd etter dagens cupfinale.

Foto: NRK

– Det var en morsom kamp med mål på mål så det var spennende, smiler

hadelendingen Jo Inge Berget, som storspilte under cupfinalen på Ullevål i dag, og hjalp Molde med å sikre seieren mot Rosenborg.

23-åringen kan nå smykke seg med tittelen norgesmester i fotball for andre gang, etter han tok NM-gullet med Strømsgodset i 2010.

Storspilte fra start

Cupfinalen åpnet i et forrykende tempo, og helt fra start viste Jo Inge Berget at han skulle bli en de store spillerne på banen. nbsp;Allerede fire minutter inne i kampen hadde han en god målsjanse for Molde.

Et kvarter inn i første omgang skaffet hadelendingen hjørnespark, hvor Knut Olav Ridarøy skåret kampens første mål for Molde.

Rosenborg utlignet like etter, men Berget jobbet hardt med å få Molde framover, og sørget for både frispark i lagets favør, og testet skuddfoten mot Rosenborg sitt mål, dog uten skåring.

Første omgang ebbet ut med stillingen 1–1.

Drømmetreff fra feltet

Like etter pause dundrer trønderne dundrer inn enda et mål og tar ledelsen, men Jo Inge Berget tar opp jakten på utligning for Molde sammen med Magne Hoseth og Daniel Chima.

Og 71 minutter inn i andre omgang får hadelendingen lønn for strevet, og fikk et drømmetreff inne i feltet og hamret ballen inn i Rosenborg-målet med en lekker helvolley.

– Det smakte godt med skåring. Jeg traff utrolig godt der, og et slikt skudd skal keeperen slite med å ta, sier Berget

10 minutter før fulltid fikk han frispark like utenfor seksmeteren til Rosenborg, hvor Hoseth sender Molde i ledelsen.

Kampen endte til slutt 4–2 til Molde, og en særdeles fornøyd Jo Inge Berget fikk løfte kongepokalen for andre gang i karrieren.

– Det var utrolig deilig når vi satte spikeren i kista på slutten der, smiler hadelendingen, som nå skal feire seieren utover kvelden

Se skåringen til Jo Inge Berget her:

Jo Inge Berget utlignet til 2-2 71 minutter ut i cupfinalen.

Jo Inge Berget fikk et drømmetreff inne i feltet og utlignet for Molde i andre omgang

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK