Seilfly-pilot fortsatt savna: Leteaksjonen trappes opp

Det er fortsatt ingen spor etter seilflyet eller piloten som forsvant ved Bjorli torsdag kveld. Leteaksjonen trappes opp når det blir lyst.

Leter fortsatt etter seilfy

VANSKELIG: Det har vært vanskelig å lete i natt, men leteaksjonen fortsetter når det blir lyst.

Foto: Avisa Vigga

Like før kl. 19.19 torsdag sendte seilflyet ut en nødmelding. Siden da har flyet vært sporløst forsvunnet.

Røde Kors og Norske redningshunder har lett på bakken i natt uten resultat.

Det er veldig store områder som det må søkes over, derfor må vi vente til det blir lyst så vi får lett fra lufta, sier operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt Per Solberg.

Forsvant i Reinheimen

Politiet opplyser til NRK at det nå letes ved fjellet Digervarden i Reinheimen nasjonalpark, der flyet sist sendte ut signaler.

– Vi leter nå med redningshelikopter og snart settes bakkemannskaper inn, sier Nils-Ole Sunde, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen før Sør-Norge ved 23-tiden.

Laster kart, vennligst vent...

HER FORSVANT FLYET: Mannen i 30-årene tok av fra Bjorli flyplass og forsvant over Digervarden-fjellet lenger sør.

Piloten er en mann bosatt i Oslo som er i midten av 30-årene. Redningsmannskapene har ikke vært i kontakt med ham etter at flyet forsvant.

– Alvorlig situasjon

Piloten tilhører flyklubben NTNU Flyklubb. Denne uken arrangerer flyklubben en høstleir på flyplassen Bjorli i Lesja kommune i Oppland, der flyet tok av.

– Leiren startet på lørdag og skulle pågå til søndag. Dette er en alvorlig situasjon. Det er ikke vanlig at et seilerfly forsvinner på denne måten, sier fagsjef Steinar Øksenholt i Norges Luftsportsforbund, som NTNU Flyklubb hører inn under.

Steinar Øksenholt

ALVORLIG: Steinar Øksenholt sier det er mørkt og at det letes i et område med mye fjell.

Foto: Privat

Det er ikke første gang NTNU Flyklubb arrangerer høstleir på denne flyplassen.

– På leiren øver man på å fly i fjell og fjellterreng, blant annet ved å utnytte vinden som dannes i fjellformasjoner. Det er mange topper på over 2000 meter i området, sier Øksenholt.

Også tidligere denne uka hadde en av pilotene på stevnet et uhell. Et seilfly måtte foreta en nødlanding på et jorde fordi han fryktet at han ikke ville nå tilbake til flyplassen, skriver Åndalsnes avis.

– Stort område

Politiet setter inn store styrker i søket etter personen som nå er borte.

– Det er snakk om et ganske stort område som seilflyet kan befinne seg i, sier Ann Karin Sunngården ved operasjonssentralen hos politiet i Gudbrandsdalen.

Norske redningshunder, Røde Kors og Sivilforsvaret har kalt inn sine mannskaper, og hjelper politiet i søket.

– Det er på ingen måte ideelle leteforhold i området. Det er lave skyer, mørkt og det regner. Vi tror helikopteret vil måtte gi seg i løpet av kvelden eller natta og starte letingen igjen i morgen tidlig, sier Sunde.

Det er meldt lett snø i området i natt, ifølge Yr.no.