NRK Meny
Normal

Mindre slakting etter kyllingalarm

Nortura i Elverum reduserer antallet slaktedager fra fem til fire på grunn av salgssvikt.

Kyllingslakteri
Foto: NRK

Fra august måned innfører man ordningen med bare fire slaktedager. Bakgrunnen for salgssvikten er meldingene i høst om at hver tredje kylling inneholdt antibiotikaresistente bakterier. Nå har kyllingsalget tatt seg opp igjen, men salgssvikten førte til store lagre av frossen kylling, som nå skal ut på markedet.

– Vi velger å gå ned i slaktevolum og tiner ut kylling fra fryselageret, sier produksjons- og kvalitetssjef Beate Alstergren.

Reduksjonen i antallet slaktedager kommer trolig å vare fram til jul. Det er likevel ingen ansatte som må ned i stillingsandel, siden det finnes jobb til den i krydderavdelingen som går for fullt.

– Vil stabilisere seg

Slakteriet i Elverum, med 180 ansatte, har tidligere vært nedleggingstrua. Men mindre slakting denne gangen gjelder ikke bare slakteriet i Elverum.

Nortura i Elverum er reddet

– Det gjelder også de andre slakteriene. Det er ikke noe som tyder på at det satses mindre på oss. Vi er et anlegg for grillkylling og et anlegg det satses på og som det er gjort mye med, forsikrer Alstergren.

Hun regner med at fram mot nyttår vil salget stabilisere seg og at det at seg opp igjen til nivået det var på før bakterialarmen gikk.