NRK Meny
Normal

Mindre slakting etter kyllingalarm

Nortura i Elverum reduserer antallet slaktedager fra fem til fire på grunn av salgssvikt.

Kyllingslakteri
Foto: NRK

Fra august måned innfører man ordningen med bare fire slaktedager. Bakgrunnen for salgssvikten er meldingene i høst om at hver tredje kylling inneholdt antibiotikaresistente bakterier. Nå har kyllingsalget tatt seg opp igjen, men salgssvikten førte til store lagre av frossen kylling, som nå skal ut på markedet.

– Vi velger å gå ned i slaktevolum og tiner ut kylling fra fryselageret, sier produksjons- og kvalitetssjef Beate Alstergren.

Reduksjonen i antallet slaktedager kommer trolig å vare fram til jul. Det er likevel ingen ansatte som må ned i stillingsandel, siden det finnes jobb til den i krydderavdelingen som går for fullt.

– Vil stabilisere seg

Slakteriet i Elverum, med 180 ansatte, har tidligere vært nedleggingstrua. Men mindre slakting denne gangen gjelder ikke bare slakteriet i Elverum.

Nortura i Elverum er reddet

– Det gjelder også de andre slakteriene. Det er ikke noe som tyder på at det satses mindre på oss. Vi er et anlegg for grillkylling og et anlegg det satses på og som det er gjort mye med, forsikrer Alstergren.

Hun regner med at fram mot nyttår vil salget stabilisere seg og at det at seg opp igjen til nivået det var på før bakterialarmen gikk.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.