Landbruksminister Lars Sponheim mener at dagligvarebutikkene må bli flinkere til å selge lokalmat. SPAR Norge tok ministeren på ordet og vil presentere flere lokale matprodusenter i sine butikker i Hedmark og Oppland.
Lars Sponheim likte den lokale maten han fikk smake på Ottestad.
Fra egg til spekemat
Torsdag besøkte landbruksministeren SPAR-butikken på Ottestad der lokale matprodusenter nå får mulighet til å slippe til med sine produkter.
De åtte lokale produsentene er en kominasjon av nyetablerte gründerbedrifter og mer veletablerte håndverksbedrifter. Produktspekteret er bredt og det er bedriftenes spesialprodukter med lokal tilhørighet som i første omgang blir å finne i butikkene.
Regionsjef i Spar-kjeden i Hedmark og Oppland, Rolf Samaker mener dette vil gi større bredde i varetilbudet i butikkene.
- På denne måten får vi et mangfold i butikkene. Vi merker at stadig flere folk spør etter lokale produkter og vi har en bra omsetning på det. Nå kan vi tilby lokale egg, fisk, kjøtt, brød, ost og spekemat, sier Samaker.
Egg fra Toten Eggpakkeri kan du snart finne flere i dagligvarebutikker.
Lokal mat i 110 butikker
Han lover at lokale matvarer og nisjeprodukter skal få innpass i rundt 110 Spar- og Joker-butikker i begge fylker.
De åtte er Toten Eggpakkeri fra Lena, Skjåk Mat fra Skjåk, Alf Bredrup AS, Knutstad Holen og Børresen Mat fra Hamar, Toten Kjøtt fra Bøverbru, Kjelstad Konditori fra Lena og Eiker Gårdsysteri fra Hokksund i Buskerud.