NRK Meny
Normal

Martine Kraft på Innlandsscenen

Det ble både mye energi og vare toner, da Martine Kraft og bandet hennes hadde slippkonsert på NRK Innlandsscenen på Gjøvik friscene.

Det ble både mye energi og vakre toner, da Martine Kraft og bandet hennes hadde slippkonsert på NRK Innlandsscenen på Gjøvik friscene.

På Innlandsscenen stilte Martine Kraft med sitt faste band: Nils Jørgen Nygaard Kraft (gitar, tangenter, vokal), Stig Enger (elgitar, vokal), Jon Karlsen (bass, vokal), Freddy Wike (trommer, perkusjon, vokal), i tillegg til Martines sang og spill på to feler.

Slippfest og masse energi

Konserten på Innlandsscenen var også slippfest for Martine Krafts 6. album, «Huldreblod». Musikken er en hyllest til huldra, en sterk kvinnelig skapning fra norsk folketro.

– Samtidig er det en hyllest til den styrken vi alle bærer på inne i oss selv av mulighet å skape og virkeliggjøre drømmer, sier Martine Kraft.

Kraft er anerkjent som musiker og komponist innen norsk folkemusikk, men også fordi hun krysser sjangergrenser og er nyskapende med hensyn til bruken av hardingfele.

Og mens hun synger sart, er det voldsomt trøkk når hun spiller på felene sine.

– Huldrefela er spesialbygget med en ekstra streng i bassen. Dermed blir det mer lyd! sier Martine Kraft.

Nå skal både hun og bandet på turné. Blant annet skal de på gjenvisitt til urinnvånerne, indianerne i USA.

Innlandsscenen er slutt

Konserten på Gjøvik 11. mai var den siste Innlandsscenen, etter at NRK har besluttet å legge ned scenen. Rundt 120 band og soloartister fra Hedmark og Oppland har spilt på Innlandsscenen siden oppstarten i april 2014.

Musikkvideoene på Youtube: Innlandsscenen på Youtube

Konsertene på Innlandsscenen: Konsertene på Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.