NRK Meny
Normal

Mann pågrepet etter våpentrusler

Store politistyrker omringet i dag et hus på Tynset etter at en mann skal ha truet en kvinne med våpen. Mannen ble senere pågrepet uten dramatikk.

Politiaksjon på Tynset

17 politifolk fra flere distrikter var involvert i aksjonen.

Foto: Jon Ole Hokstad

Mann skulle ha truet en kvinne ved 05-tida i dag tidlig med noe som kunne minne om en rifle. Han tok senere tilhold i sin egen bolig.

Store politistyrker fra flere distrikter omringet huset og hadde god kontroll på situasjonen. Politiet hadde lenge problemer med å få kontakt med mannen, men litt over klokka 10 ble det sendt ut en melding om at mannen var pågrepet.

– Aksjonen ble avsluttet litt før kl 10. Da hadde vi nok mannskap og utstyr til å kunne gå opp til huset og ta kontakt med ham. Da kom han ut frivillig, sier lensmann på Tynset, Bjørn Tore Grutle.

Totalt ni patruljer bestående av 17 politifolk var involvert i aksjonen.

– Når noen blir truet med noe som kan være et våpen må vi ta det på alvor. Da må vi gjennomføre en slik aksjon på en sikker måte, sier Grutle.

Politiaksjon på Tynset

Politiet fikk raskt kontroll på huset der mannen oppholdte seg.

Foto: Jon Ole Hokstad

Mannen vil senere bli avhørt og huset gjennomsøkt. Politiet vet ikke bakgrunnen for mannens opptreden.

Kvinnen var en tilfedig forbipasserende og ble truet med noe hun beskriver som et våpen. Hendelsen skal ha skjedd utendørs i utkanten av Tynset. Iføge Østlendingen var det et lokalt avisbud som ble truet.

Politiet sier at mannen skal formelt ikke skal ha tilgang på våpen og han omtales som en kjenning av politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Offentlig søppeltømming

  Det offentlige skal nå ta over søppeltømminga på Hedmarken. Representantskapet i Sirkula, som eies av kommunene, bestemte det i går. Sirkula tar over søppeltømminga når den midlertidige avtalen med Nortransport går ut seinest i mars neste år.

 • Verdensberømte strykere til Valdres

  Den verdensberømte franske strykekvartetten Quatuor Ebène skal spille under Valdres Sommersymfoni i juni. Før de kommer til Valdres skal de spille i New York, London, Berlin og Amsterdam. Valdres Sommersymfoni startet årlige festivaler i 1994.

  Quatuor Ebene
  Foto: Julien Mignot / Julien Mignot