NRK Meny
Normal

Mann funnet i god behold etter leteaksjon

En mann i 50-årene ble rundt klokka seks i dag tidlig funnet kald, men i god behold etter en stor leteaksjon i Rendalen i natt.

Mannen hadde lagt ut på skitur sammen med to kamerater ved 10-tiden lørdag formiddag. De skilte lag ut på dagen. Mannen ble ikke meldt savnet før ved 22-tiden i går kveld etter at kameratene kom tilbake til hytta etter langtur og oppdaget at kameratene ikke hadde kommet tilbake. Det ble da satt i gang leteaksjon i området Sølen/Fiskevollen med politihelikopter og frivillige fra Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Sivilforsvaret.

Funnet av letemannskaper

Mannen ble funnet av letemannskapet fra Røde Kors litt over klokka seks i dag tidlig.

– Mannen var i god behold, men veldig kald da han ble funnet. Han hadde hele tiden holdt seg i bevegelse, men det var bra det ikke tok noe lenger tid før vi fant ham, sier Henning Fjellet, operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt.

Mannen skulle møte de to kameratene på et sted i fjellet i løpet av lørdagen, men mannen kom ikke til det avtalte møtestedet.

– Kameratene regnet da med at mannen hadde gått tilbake til hytta, men da mannen heller ikke var der, ble han meldt savnet. De gikk langt og derfor ble ikke mannen meldt savnet før, sier Fjellet.

Mannen ble funnet åtte kilometer fra hytta, ikke lagt fra stedet der kameratene skilte lag lørdag.

Lavt skydekke og ising skapte problemer for letearbeidet med helikopter i natt. Politihelikopteret måtte etter hvert settes på bakken. Det var også rekvirert Sea King-redningshelikopter, men forholdene gjorde at det ikke ble satt inn i letingen før mannen ble funnet i morgentimene i dag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt til fengsel

    Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for to år siden.

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.