NRK Meny
Normal

Solgte hus som var «lekk» på alle kanter

Sparebanken Hedmark må ut med 392 000 kroner etter salg av et hus med store mangler. Huset hadde blant annet råte- og fuktskader i vegger og tak.

Sparebanken Hedmark

Sparebanken Hedmark må betale 392 000 i erstatning og saksomkostninger etter hussalg.

Foto: Harald Chr. Eiken / NRK

Banken solgte en eiendom på tvangssalg for 1,2 millioner kroner i 2011. Men kjøperen oppdaget raskt at huset hadde store mangler, skriver Hamar Arbeiderblad.

Manglet pipe

Mannen fikk ny takst på eiendommen og krevde et prisavslag på 250 000 kroner.

Dette skulle dekke utbedring av manglene, men Sparebanken Hedmark ville ikke godta disse betingelsene. Dermed gikk saken til retten.

Kjøper pekte på en rekke feil ved huset. Råteskader, dårlig isolering, vannintrenging i tak og gjennom vind, og feil på badet var noen av problemene som hadde dukket opp. I tillegg manglet huset pipe, selv om det ble opplyst at dette skulle være på plass.

– Ble solgt som den er

Sparebanken Hedmark mente at noen av skadene hadde oppstått etter at eiendommen var solgt, men innrømmet at det forelå mangler også før salget skjedde. Dette mener de at kjøperen burde forstått ut fra salgspremissene.

– Bilder av eiendommen viser at det var utført svært dårlig håndverk i forbindelse med utbedringsarbeider. Eiendommen ble solgt som den er og kjøper har ikke oppfylt sin plikt i å foreta nærmere undersøkelser, var forklaringen banken avga i retten.

Retten konkluderte med at eiendommen var i vesentlig dårligere stand enn hva kjøperen burde ha regnet med.

Sparebanken Hedmark ble dermed dømt til å betale 250 000 kroner i erstatning. I tillegg kommer saksomkostninger på 142 243 kroner.

Banken har ikke avgjort om den vil anke avgjørelsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjetil Jansrud nr. 2 i Kitzbühel

    Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk i i super-G i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal vant foran Jansrud med et halvt sekund. Rennet pågår fortsatt, men de beste har kjørt.

  • Brannen er slukket

    Ingen kom til skade og det ble ingen større skader i brannen på Hunton fabrikker i Gjøvik i dag. Brannårsaken er ikke kjent og saken blir etterforsket videre.

  • Brann på Hunton

    Det brenner i en tørke på Hunton-fabrikken i Gjøvik. De ansatte er evakuert og ingen er kommet til skade. Brannen skal være under kontroll med Huntons egne røykdykkere.