NRK Meny
Normal

- Lurte til seg penger fra eldre ved å distrahere dem

Politiet har pågrepet tre rumenere og siktet dem for å ha stjålet 25.000 kroner fra to eldre personer i Oppland. De tre ble tatt etter tips fra publikum.

Rumenere siktet for tyverier

SIKTET: Politiet pågrep tre rumenere for å stå bak tyverier fra to eldre i Oppland. De er siktet for grovt tyveri.

Foto: POLITEIT

– Det er snakk om grovt tyveri og det er en alvorlig sak, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Gjøvik politistasjon, Siv Anita Opsahl.

Mandag formiddag ble en eldre mann på Gjøvik frastjålet 15.000 kroner. Mannen hadde tatt ut pengene på et postkontor. Noen timer senere ble en eldre kvinne frastjålet 10.000 kroner ved Amfi-senteret på Raufoss.

Overvåkningsbildene viser tre personer som samarbeidet om å oppholde en eldre kvinne som hadde gjort et kontantuttak på post i butikk på senteret. De stjal lommeboken hennes før de forlot senteret.

– De har lurt til seg penger fra eldre ved å distrahere dem. De dro opp noen kart etter at de eldre personene hadde tatt ut penger og spurte om veien. De klarte da å stjele til seg pengene, forteller Opsahl.

Vitneobservasjon førte til pågripelse

Politiet gikk ut med en etterlysning og saken ble omtalt i TV2-programmet Åsted Norge mandag kveld. Et observant vitne gjenkjente tirsdag de tre tyvene da de brukte samme fremgangsmåte på Konnerud Storsenter i Drammen.

– Det var melding om noen som holdt på å bli lurt for penger. En patrulje fra Drammen politistasjon reiste dit og pågrep de tre som politiet kjente igjen fra Åsted Norge, sier Opsahl.

To kvinner og en mann er nå siktet for grovt tyveri mot personer på offentlig sted.

– Det er grovt tyveri og det ser vi veldig alvorlig på. Spesielt når det er mot eldre personer.

Avhøres onsdag

De siktede avhøres i dag og fremstilles for varetektsfengsling. Politiet vet foreløpig ikke om det ble gjort beslag under pågripelsen i Drammen eller om ranerne har operert flere steder.

– Det kan være mer andre steder på Østlandet. Det vet vi ikke pr. nå, sier Opsahl.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.